07 d’agost 2009

Pífies d’agost

Ja és ben sabut per tothom que a l’agost ben poca cosa es mou i que es tracta d’un mes considerat inhàbil a molts efectes, un mes on podem trobar als diaris notícies que en d’altres èpoques de l’any no veuríem o notícies de gran impacte social que s’espera que entre la calor, les vacances i la platja passin més desapercebudes.

Després de la gran pífia de juliol que va ser el finançament i que amb el temps anirem descobrint l’ aixecada de camisa, per aquest agost proposo tot un seguit d’anècdotes que he anat recollint al llarg dels meus anys de professor de segon cicle de l’ESO i Batxillerat. Unes errades en respondre un examen molts cops motivades per una incorrecta lectura, una pressa excessiva en respondre, una falta d’estudi evident o potser perquè no tenien el dia i que poden arribar a tenir la seva gràcia, anem a veure…

102

1. En un examen de Tecnologia d'una unitat que tracta de l'habitatge, els diferents tipus d’instal·lacions, etc... una de les definicions demanades és sifó (referit a l'àmbit de les instal·lacions d'aigua, queda clar) i una alumna per fer-se la simpàtica em pregunta la definició tot esperant la meva resposta i jo donada la seva gosadia li responc falsament: " El sifó és aquella beguda que utilitzem els diumenges per fer el vermut", tot esperant que s'adonés del meu engany. La noia es queda un moment dubitativa pensant i de sobte crida: "Profe!!! Me has engañado! Que un sifón es eso rojo que se utiliza para apagar el fuego" . Tot sobtat vaig haver de dir-li: "Això que tu vols dir no és un sifó, ÉS UN EXTINTOR!! " (Sense comentaris).

2. Pregunta genial a tutoria: " Profe!! A les recuperacions podrem recuperar?" ( Vaja, jo creia que aquest era l'objectiu, oi?)

3. Defineix pluja àcida: " La pluja àcida és la pluja àcida" (Quanta veritat i saviesa en tant poques paraules!)

4. Definició de motors dièsel: "són aquells que porten els vaixells que van a vela i arriben a 100 km/h."Però no quedàvem que anaven a vela? i després dels 100 km/h què passa? s'autodestrueixen?

5. Diferències entre els motors de gasolina i els dièsel: "els de gasolina porten motor". Ah, clar! i els dièsel NO, són motors sense motor, lògic perquè abans ja hem vist que els dièsel van a vela així que no els cal motor.

6. Principi d'Arquímedes: "Un vaixell sura si pesa igual que el mar". Quin tros de vaixell doncs! Esperem que porti motors dièsel a vela perquè sinó tot sol ja causa una bona part de l'efecte hivernacle.

7. El primer ferrocarril: " el primer ferrocarril va aparèixer a Espanya al segle XX (quanta mostra de "fúria espanyola", oblidem els anglesos i el segle XIX i el Barcelona-Mataró de 1848) i va recórrer una distància d' 1.5 metres a una velocitat de 150 km/h!"

Ara si que em crec que era espanyol perquè fer-lo perquè només avanci un metre i mig ja és increïble, ho al·lucinant és veure com en tant poca distància agafa la velocitat de 150 km/h i la frenada que devia fer !

El gran avantatge és que si arribaves tard i el perdies només et calia caminar un metre i mig per tornar-lo a agafar, això si, abans que accelerés als 150 km/h, perquè a aquesta velocitat recorre 41,67 metres en un segon per tant feia el viatge en 0.036 segons (vist i no vist!)

Bon agost a tothom!

Josep Plana i Monné

Article publicat al Nou Diari de Roda, agost 2009.

04 d’agost 2009

Festa Major de Sant Esteve, fins l’any vinent!

Dins un espectacular i exitós programa de festes, iniciades per Sant Jaume a La Pineda, ahir vam cloure la Festa Major a Vila-seca.

075

A les 20.30 hores, a la remodelada Plaça de l’Església que fa goig de veure, i amb un ple a vessar, tota ben plena de gom a gom, va tenir lloc un complet recital d’Havaneres on, evidentment, no podia faltar la presència del rom cremat preparat per la gent de la Brigada de l’Ajuntament.

Més tard, els Trabucaires i els Diables de la nostra vila van encarregar-se de posar el punt de festa, soroll, foc i llum pels carrers del poble tot dirigint-nos a la gran traca final on a la vora de la mitjanit un fantàstic Castell de Focs va donar per acabada la Festa Major d’aquest 2009 i ens va recordar que tot ho bo tard o d'hora s'acaba. Per sort, l'any vinent en tindrem més. Fins la propera!

Post Recomendado deslizante para blogger