19 de novembre 2013

No és un miratge, tots a lloc

Article també publicat en premsa a "La Ciutat" i al Diari Més (edició de dimecres 27 de novembre de 2013): 
http://issuu.com/mestarragona/docs/mtarragona271113/26?e=1395796/5776699

Un meteorit va acabar amb els dinosaures fa milions d’anys segons he sentit explicar sempre des de ben petit, ara viurem un procés similar i des de primera filera en el nostre petit país, podem tenir la certesa que un meteorit mediàtic en forma de llibertat acabarà també amb els dinosaures polítics actuals.

Uns dinosaures que es resisteixen a desaparèixer, que no creuen seva la teoria de l’evolució natural darwinista i que intenten reinventar-se constantment per sobreviure. Esforç lloable i lògic carregat de certa coherència però infructuós a la vegada donat que el tsunami independentista se’ls emportarà per davant i les places dins aquesta Arca de Noé de la salvació comencen a estar ben plenes, tot i els esforços socialistes per evitar l’overbooking de la independència i generar nous seients buits de darrera hora.

Reinventar-se o morir sembla haver començat a substituir el molt habitual saber nedar i guardar la roba versionat segons on com tenir el peix al cove o la menys llustrada versió de la puta i la ramoneta.
Ara ja no n’hi ha prou amb vendre fum, amb embolcallar-ho tot de paraules boniques i ben sonants, amb pa i circ com els romans, amb enredar i desenredar el nus constantment...
Ara el nus és gordià i no el podrem desfer si no el tallem de soca-rel i en aquest procés de definició caldrà anar treient màscares i ocupant les primeres fileres de la desfilada que el fum ja s’esvaeix i això va de debò.

Un equip sembla que ja el tenim format i no els ha fet falta el mercat d’hivern finalment, és el tripartit unionista o trident segons es miri i ja comença a esmolar les seves armes: PP, C’s i ara el PSOE(C) estan en formació.
On ha quedat allò de si tu no hi vas, ells tornen? Ni esquerres ni dretes, Espanya per davant de tot.

Profetes juràsics a l’altre equip que ens volen fer veure com tot això acabarà malament, profetes amb polítiques d’èpoques remotes ja passades més pendent del seu estatus i del passat que no pas del país i del futur. Profetes que diuen jugar en l’equip de la llibertat però que tothom tem es lesionin només començar el partit.

Venen moments de canvi, calen esforços i ideals, gent treballadora i compromesa. Sabrà tothom està a l’alçada de les circumstàncies? Sabran reinventar-se i trobar el seu lloc? Sabran definir-se dins el fum que els envolta?


La tardor ha desaparegut de cop amb el canvi de temps, esperem no passi el mateix amb el catalanisme socialista i que tots junts tirem endavant aquest projecte de país que tenim entre mans i oblidem d’una vegada per totes els interessos personals i deixem lloc als relleus generacionals abans que sigui massa tard que el país, el nostre petit país ens necessita i la pilota aviat ja estarà en joc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger