19 de juny 2008

Corbacho, els immigrants i la doble moral ciutadana

Llegint avui com cada dia La Vanguardia he trobat aquesta notícia que m'ha semblat adient de comentar aquí en un post del meu blog. Com podeu veure faig una excepció i no poso cap fotografia com és habitual i aniré a donar només la meva opinió personal del tema.
Tothom que em coneix una miqueta sap perfectament que ni Corbacho ni els socialistes ni res que tingui a veure amb el "tristpartit" són sants de la meva devoció, més aviat el contrari, les meves opinions com a persona i com a militant de CiU acostumen a ser ben dispars als criteris emprats per tots ells.

No obstant això està bé de reconèixer els mèrits dels altres quan algun cop de tant en tant passa i per mi aquest seria el cas, en Corbacho pot ser el que vulgui i se'l pot criticar pel que sigui però s'ha de reconèixer que políticament és un "monstre", és un personatge potent, peculiar això si, però amb carisma i estil realment.
Imagino que ara molta gent es tirarà sobre d'ell per tot això dels immigrants, del reagrupament familiar d'ells, etc... i aquí és on entra en joc la doble moral de la gent, dels ciutadans, de la majoria de nosaltres que com a humans que som ens agradar enredar les coses i buscar trifulques i tres peus al gat sempre; quan ho fàcil seria tirar pel dret, ser sincer, raonable i clar, tenir la confiança dels teus i endavant( per sort, també conec gent així).

Doncs ara en Corbacho serà criticat per dir, per fer, per voler tirar endavant el que molta gent pensa i es calla, el que molta gent només diu en cercles reduïts o amb la boca petita. Tot té el seus pros i contres i evidentment ningú és dimoni o àngel només; els immigrants no són una lacra però tampoc la panacea i cal trobar el terme mig en tot això.

El que tampoc pot ser és que els catalans anem perdent poc a poc la nostra identitat, la nostra cultura, la nostra llengua... aquesta rumorologia contínua de la "Reconquista", aquesta manca de respecte per la cultura nostra. No cal sempre parar la galta, algún cop també has d'agafar la mà de l'agressor i parar el cop. Mesures respecte la immigració, i tant que si! però com tot, amb prudència i considerant que no tothom és igual ni que mai plou a gust de tothom.

P.S. Aquí teniu l'enllaç de La Vanguardia a la notícia del Corbacho, ens veiem!

http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080619/53483823818.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger