18 de maig 2008

La Llei de Murphy i altres variants

La principal de les lleis d'en Murphy diu com bé ja sabeu molts de vosaltres amigues i amics blogaries, que si una cosa pot sortir malament, sorti malament; per molt petita que sigui aquesta probabilitat. Es tracta, com és evident, d'una llei força pessimista d'aquelles que formen part de les llegendes urbanes i que és més una rumorologia que una llei amb certesa.
Una Llei que va formular als EUA, Edward A. Murphy Jr. (1949) i que sembla una llei generalista de l'Univers. Malgrat que hi ha dies que sembla d'obligat compliment i que tot sembla sortir ben malament i que res pugui anar bé us faré ara una explicació per demostrar que aquesta llei no té perquè complir-se:

Tothom sap que un gat quan cau d'una certa alçada té l'habilitat per fer-ho sempre de quatre potes i que segons la Llei de Murphy si suquem una torrada amb mantega, melmelada o el que sigui i ens cau a terra sempre ho farà per la cara sucada per així deixar-ho tot ben empastifat.
La proposta és fàcil: agafar la torrada sucada i lligar-la a l'esquena del gat de forma que la part sucada quedi mirant a l'aire i que el gat salti d'una certa alçada, si les premisses anteriors són certes aconseguirem en aquest cas demostrar que almenys una de les dues no es compleix sempre, a no ser que el gat es mengi la mantega abans d'arribar al terra!

Altres variants de les lleis de Murphy diuen coses com aquesta: Si una fotocopiadora s'espatlla farà més de cent fotocòpies i serà sobretot si es fotocopiava alguna cosa secreta i personal.
Una camisa neta atreu com un imant a la sopa.
Si vas a un lloc en secret et trobaràs amb qui menys et volies trobar i aquest segurament dirà, precisament a qui menys voldries, que t’ha vist a aquella hora i en aquell lloc.
O sense amagar-te, quan tens menys ganes de trobar-te algú, aquell dia segur que te'l trobaràs a tot arreu.
També seria aplicable a invents d'aquells inútils del tot com patentar l'aigua en pols ( que fent un símil de la llet en pols, necessitaria d'aigua per desfer la pols i convertir-la en aigua).

P.S. Imatge que vaig trobar a Internet d'un anunci d'una emissora de ràdio i que vaig trobar molt graciosa fent un símil de la cèlebre frase de Darth Vader a Luke Skywalker: "Jo sóc el teu pare".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger