24 de maig 2008

Les rosquilles i la maledicció de les natilles Danone

Avui amigues i amics blogaires malgrat sembli un títol de referència culinària com ara l'esferificació de les rosquilles amb salsa de natilla estil Ferran Adrià, el que faré en realitat és parlar de dos temes ben diferents malgrat les seves semblances en el terreny dels postres.

1. La rosquilla: Després de discutir-ho divertidament amb alguns alumnes i trobar sugerents noms com rosquill, rosqueta, galeta foradada, etc... l'enciclopèdia catalana (consulteu l'enllaç a l'apartat "Enllaços recomanats") ens deixa ben clar que en català també es diu així, rosquilla, igual que en castellà i ho defineix com un pastís en forma de rosca petita, postre dolç fet amb diferent tipus de massa amb forma toroide, similar a un donut, però més petita.

2. La maledicció de les natilles Danone (ara dites Danet): Aquí parlaré ara d'una curiosa llegenda urbana que sempre m'ha intrigat i que he anat seguint al llarg del temps, parla de la maledicció de les natilles abans esmentades i diu que qualsevol esportista que fa un anunci d'aquests després de fer-lo la seva carrera esportiva comença a caure en picat i a perdre popularitat. El cas és que fins i tot les natilles han canviat de nom, serà per lliurar-se de la maledicció?Anem a veureu amb exemples:

1997. Fan l'anunci Caminero, en aquells moments famós futbolista del At.Madrid i de la selecció i Sergi Bruguera, afamat tenista guanyador de Roland Garros entre d'altres. En els dos casos la llegenda es cumpliria.

1998.El pilot de motociclisme Àlex Crivillé i el futbolista Alfonso, en aquests dos casos la caiguda en desgràcia és encara més evident, ja en portem 4 de 4!

1999. Els futbolistes Gerard i Morientes, també Déu n'hi dó! perquè massa èxit el Gerard al Barça no es pot dir que en tingués i el Morientes ben poca cosa ha fet també. 6 de 6.

2000. Més futbolistes, Figo i Guardiola, aquí seria algo més discutible però en aquells moments eren molt populars i van començar a passar per bastant problemes futbolístics. Deixe'm-ho em empat.

2001. El porter Casillas (per mi l'únic que es salva de la maledicció, malgrat la complicada vida sentimental que travessa darrerament), el tenista Ferrero i el blaugrana Luis Enrique ( es salvaria a mitges).

2002. Repeteix Casillas (potser perquè van veure que la maledicció no es cumplia?), el blaugrana Xavi i l'Àngel Llàcer (malgrat que ara torna a sortir pels llocs amb el rotllo aquest d'Operación Triunfo, després d'això va desapèreixer una temporada de l'actualitat).

I a que no sabeu qui ha estat el darrer en publicitar aquest producte? Clar que si, en Ronaldinho (2006) i gràcies a ell ha quedat més que clar que la maledicció es cumpleix!

P. S. Espero que hagi estat una estoneta entretinguda, imatge extreta d'Internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger