27 de març 2011

Bestial i mai millor dit!

Fa poc que Reus ha inaugurat el seu esperat Tecnoparc publicitat fa anys i panys per tot arreu i que sembla ser que ha de ser "el no va más" de tots els parcs d'oci, fires i cultura popular i tradicional diversa que es fan i es desfan.

Va entrar en servei amb un saló de cotxes antics i el cert és que venia de gust anar-hi independentment de la temàtica escollida per veure en funcionament l'esperada joia de la corona del "tristpartit" socialista reusenc i com de maco, bonic i preciós ha quedat tot. 
Pensant que la canalla potser en un saló d'aquestes característiques estaria més pendent d'anar al Viena proper que d'assistir-hi, vam esperar a aquest cap de setmana que es realitzava el 2n saló de la mascota "Bestial" per anar-hi i veure aquestes modernes instal.lacions tot aprofitant una temàtica que a les nenes els venia més de gust i perquè no dir-ho, passar una tarda de dissabte de dia trist i ensopidot i més aviat fresqueta d'una millor manera.

El cert és que per anar-hi els vila-secans ho tenim de conya, Bellisens avall i llestos! i amb la crisi i els hotels que havien de fer-se i no es deuran fer i d'altres inversions que vés a saber que en serà d'elles i si al Tecnoparc arriben, el cert és que hi ha tant de solar disponible que aparcar no és cap somni impossible sinó més aviat el contrari.

Malgrat la disponibilitat fàcil d'aparcament en veure que l'aparcament soterrani sota l'edifici de la Fira era gratuït cap allà va tirar el cotxe, amb ganes de veure també les instal·lacions soterrades, els accessos, aparcar a cobert per si de cas el temps decidís fer de les seves i sobretot aprofitar per estar-hi ara que no es paga que vista la disponibilitat d'aparcament extern en superfície vés a saber quan trigarem a tornar a baixar-hi.

Quan vam arribar poca gent hi havia i l'accés va resultar fàcil i fluïd, les instal·lacions vistes des de fora, amb la plaça exterior i l'ampli accés prometen molt... però poca cosa més de positiva ens quedava per viure i veure... Anem per parts:

Les entrades a 4 € per persona... uf! excessiu ho vaig trobar, tot considerant que no s'arribava ni a la trentena d'expositors pels que vaig comptar i les condicions i presentació de la jornada tampoc donaven mostres per justificar aquest preu. Això si, menors de 7 anys no pagaven i si portaveu la mascota aquesta només pagava 1 € (només faltaria).


Entrar al recinte un cop entregades les entrades i tenir la sensació de transportar-me a d'altres indrets de quan era petit i anava de fires amb els pares... aquelles olors, aquell vigilar constant on es trepitja, aquell caos laberíntic de semblar un magatzem amb tot posat de qualsevol manera... tot allò em transportava de cop a anys enrera, a d'altres tipus de fires més a l'aire lliure, a no tanta tecnificació ni vendre excel·lències de tant de parc d'oci i no sé que més... Potser amb unes carpes ben maques i ben instal·lades a l'aire lliure hauria estat millor, potser més pràctic, més higiènic, més sostenible?

Perquè la pobra gent encarregada de mantenir la salubritat del lloc i netejar els "complements" depossitats per les mascotes no donaven l'abast, també és cert que en aquella hora que vam anar (primera de la tarda) només en vaig veure dos, potser fruit de la casualitat o dels canvis de torn o de desmais massius provocats per les males olors, a saber...

Per molt que vaig rellegir l'entrada no vaig encertar a veure on posava que dins l'euro que els propietaris pagaven per entrar amb les mascotes restaven indemnes de recollir les seves defecacions com habitualment deuen fer la majoria d'ells i malgrat l'obligatorietat d'anar lligats (els gossos, no els propietaris) algun que d'altre esperit lliure també vaig poder veure.

Bestial! i mai més ben dit... un gran nom i ben encertat per aquest Saló de mascotes i de complements ("complements" de tot tipus) amb un gran embolcall i llaç per regalar però potser amb un regal interior pobre i que no calia de tanta exhibició de grandesa ni de lluir Tecnoparc.

Vista l'entrada i la sola obligatorietat de portar lligats als gossos com alli restava escrit, jo em preguntava en sortir del recinte mentre jugava a la xarranca tot esquivant els "complements": 

I si algú es presenta amb un cocodril com el que tenia Sonny Crockett a "Miami Vice" llavors no cal que el lligui? Vaig respirar tranquil en recordar que no deu entrar dins el concepte de mascota, si més no, perquè no deuria entendre massa bé la diferència entre la resta de mascotes i les parades de menjar d'animals i llavors el caos, la confusió i aquest ambient de fira exterior a l'interior ja hauria restat proper al col·lapse de l'Univers.

Si l'efecte papallona és cert i cada petit fet té la seva conseqüència imprevisible i detonant a d'altres llocs del planeta em sap greu però després d'aquest saló "bestial" de Reus i si les coses no han canviat aquest diumenge a algú li deu haver caigut a sobre una tifa d'elefant tamany extra.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger