05 de novembre 2008

Obama president dels EUA: quina feinada li espera!


Gran eufòria a tots els EUA i perquè no també a Europa per l'aclaparador triomf d'en Barack Obama i la democràcia. Els demòcrates han arrasat i en Obama, ajudat per l'efecte del dimoni Bush, inicia el camí del seu mandat. Obama és un bon polític, un gran polític, no en tinguem cap dubte però també hem de tenir clar que el pobre no és un superhome i que no tot el que la gent espera d'ell serà possible.
Les expectatives al seu voltant són tant grans, tant elevades que sembla que Obama en qualsevol moment s'hagi de posar un maillot apretat, una capa vermella, algun rínxolet a la cara i començar a volar per la Terra acabant amb tot el mal que en Bush ens ha deixat... I el cert, és que tanta responsabilitat no se la mereix el pobre, deixem l'Obama que treballi, que de ben segur que ho farà molt bé, estem a l'expectativa i endavant. Potser el primer que hauria de fer és equivocar-se en unes quantes decisions per perdre aquesta aureola de superheroi que arreglarà tots els problemes del món, i així poder treballar amb més tranquil·litat.
Sigui el que sigui el cas és que estem davant un moment històric i no només pels EUA sinó per a tothom i les esperances de futur que venen són bones, almenys és el pressentiment que és té.
Obama ha arrasat, ha destrossat electoralment a McCain, que està clar que per guanyar ho tenia ben negre, i els seus 349 vots electorals més que doblant a McCain són aclaparadors i mostra de com el seu missatge ha entrat dins la societat americana.
"Yes, we can", podem està clar, ell, els americans i tots nosaltres. Així que a la feina i endavant, el tren del canvi ha arrencat, ens està esperant i de ben segur que tindrà un llarg recorregut que esperem passi amb poques incidències.

P.S. Imatge de l'impressionant retrat de sorra d'Obama a BCN trobada per Internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger