02 de novembre 2008

La ciència a l'ESO: invents revolucionaris

Avui farem un petit repàs a alguns invents revolucionaris que la falta d'estudi, d'atenció, el nerviosisme i el no estar per la feina propicien en una sèrie d'errades als exàmens sense gaire sentit.

1. Després d'uns acurats càlculs arriba a la següent conclusió: "El pes que volem aixecar mesura 3 cm". Impressionant! Menys mal que els càlculs eren acurats perquè la barreja d'unitats i magnituds té unes dimensions universals.

2. Definició de motors dièsel: "són els que porten els vaixells que van a vela i arriben a 100 km/h."
Però no quedàvem que anaven a vela? i després dels 100 km/h què passa? s'autodestrueixen?

3. Diferències entre els motors de gasolina i els dièsel: "els de gasolina porten motor". Ah, clar! i els dièsel NO, són motors sense motor, lògic perquè abans ja hem vist que els dièsel van a vela així que no els cal motor.

4. Principi d'Arquímedes: "Un vaixell sura si pesa igual que el mar". Déu n'hi quin tros de vaixell doncs! Esperem que porti motors dièsel a vela perquè sinó tot sol ja causa una bona part de l'efecte hivernacle.

5. El primer ferrocarril: " el primer ferrocarril va aparèixer a Espanya al segle XX (quanta mostra de "fúria espanyola", oblidem els anglesos i el segle XIX i el Barcelona-Mataró de 1848) i va recórrer una distància d' 1.5 metres a una velocitat de 150 km/h!! "

Ara si que em crec que era espanyol perquè fer-lo perquè només avançi un metre i mig ja és increïble, ho al·lucinant és veure com en tant poca distància agafa la velocitat de 150 km/h i la frenada que devia fer, ufff quin mal! 
El gran avantatge és que si arribaves tard i el perdies només et calia caminar un metre i mig per tornar-lo a agafar, això si, abans que accelerés als 150 km/h, perquè a aquesta velocitat recorre 41,67 metres en un segon per tant feia el viatge en 0.036 segons (vist i no vist!)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger