31 de juliol 2008

Troben un llac d'età líquid a Tità (Saturn)

Amigues i amics blogaires finalment s'ha trobat, en algun lloc del Sistema Solar, líquid en superfície apart de la Terra. Es tracta d'età en estat líquid i l'han trobat a Tità, una de les llunes del planeta Saturn, que té una temperatura mitjana en superfície d'uns 184 graus Celsius sota zero.

En aquest cas és el satèl.lit més gran de Saturn i el segon en grandària de tot el Sistema Solar, amb un diàmetre lleugerement superior als 5 mil km i amb una atmosfera gairebé tota ella de nitrògen, a Tità se li suposen condicions atmosfèriques similars a la primitiva Terra i es coneixia gràcies a la sonda Cassini l'existència de llacs que ara sembla ser que almenys un d'ells té aquest hidrocarbur líquid.

Aquest llac es troba situat al pol sud de Tità i té una extensió d'uns 20 mil km quadrats. Recordem que l'età és un hidrocarbur de cadena curta que s'obté a partir de la destil.lació fraccionada del petroli, són dues molècules de carboni unides amb un enllaç simple de forma H3C-CH3.
Ara només falta que no se li acudeixi a cap d'aquests espavilats de torn creure que això és la solució a la crisi energètica i anar a treure els hidrocarburs amb el transvassament de torn d'aquest llac!

P.S. Fotografia de Tità extreta d'Internet. Podeu consultar més a http://www.lavanguardia.es/lv24h2007/20080731/53510032541.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger