21 de juliol 2008

L'aeroport de Reus

Aeroport que té els seus orígens cap l'any 1935, poc abans de la Guerra Civil, avui dia l'aeroport de Reus és bàsic en la configuració de totes les infraestructures viàries i de transport i en la sostenibilitat turística del Camp de Tarragona.

Com tot és evident que genera les seves molèsties i més ara que des de l'entrada en el mercat de les companyies de baix cost i el seu inici d'operacions a Reus el 2004, ha motivat un increment important en el nombre de vols i passatgers d'aquest aeroport, augmentant, per tant, les molesties d'aquells veins o barris situats sota la línia d'enlairament i/o d'aterratge d'aquest aeroport que han vist incrementat el nombre de vols per sobre seu.

Segons dades d'AENA en un dia de mitjans de juliol d'enguany entre arribades i sortides passen uns 30 vols per Reus, i considerant que acostumen a concentrar-se en unes hores concretes del dia això motiva les molèsties esmentades. Però, com sempre... que va ser primer l'ou o la gallina? perquè els inicis de l'aeroport ja vèiem que són de 1935 i moltes de les zones que sobrevolen avui dia segurament van ésser habitades anys més tard.

Després de la Guerra Civil l'aeroport va alternar les seves funcions militars i civils, predominant les primeres i millorant una de les dues pistes existents de terra a meitats del anys 50, a partir del anys 60 comencen els vols chàrters i als anys 70 s'edifica la terminal de passatgers que ha anat ampliant-se, en funció de les necessitats, amb el pas dels anys.

El mes d'octubre de 1998 l'aeroport va passar a ésser d'ús estrictament civil i l'exèrcit va abandonar les seves instal.lacions i com deia abans al 2004 arriben les companyies de baix cost i l'aeroport experimenta una gran progressió i supera aquell any , per primer cop, la xifra del milió de passatgers.

Ara cal entre tots fer gran aquest aeroport per la seva importància vital en el desenvolupament social, turístic i econòmic del Camp de Tarragona i intentar, alhora, generar el mínim de molèsties als ciutadans que, dia a dia, han de conviure amb l'aeroport i les molèsties que aquest ocasiona.

P.S. Fotografia presa d'un d'aquests avions sobrevolant per un barri proper a l'aeroport, el zoom de la càmera és inferior al 12x així que podem veure que massa lluny no passava.
Veure enllaç de La Vanguardia sobre vols internacionals i turisme: http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080721/53504772071.html
http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080721/53504735765.html

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger