05 d’abril 2008

La sequera a Catalunya


Com a tot habitant de Catalunya fa dies, setmanes que penso i em preocupa el problema de l'aigua. I el cas és que per més voltes que li dono al tema, cap postura, cap posició em sembla del tot adient, totes elles presenten les seves avantatges i els seus inconvenients... però només hi ha una veritat i és que el problema és greu tant a curt com a llarg termini i ja cal que actuem tots perquè vista la evolució del clima no ens esperen temps millors a partir d'ara.
Cal ser solidari, és evident, però la solidaritat comença per un mateix, sense mentides, sense enganys i definint primer, amb exactitud, què és primera necessitat i buscant de garantir aquesta a tota la població, començant per aquells que tenen l'aigua més propera. En aquest tema es detecten molts egoismes, alguns interessos creats, negocis coberts de solidaritat, mentides institucionals d'alt nivell... Deixem-nos de problemes i sacrifiquem-nos tots buscant solucions, però solucions lògiques: Transvasar el Roina, plantes dessalinitzadores, recuperar antics pous, una millor gestió dels recursos, aprofitar excedents... i mentre mesures urgents de curt plaç com portar-la on calgui amb vaixell, tren, com sigui, però tenint clar que només és una solució d'emergència.
No fem més demagògia i deixem de dividir el territori, treballem tots a una i en la mateixa direcció buscant una solució que per molt difícil i complexe que sigui ens ha de permetre resoldre el problema no només per ara sinó per sempre.
P.S. Fotografia del pantà de Sau fa uns mesos (ara està pitjor, menys del 15%), extreta d'Internet.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger