05 de març 2008

ENIAC: El primer ordinador de la història



Bona nit! Avui farem una mica de cultureta. Us parlaré breument d' ENIAC, el primer ordinador de la història. Encarregat per l'Armada dels USA, era una màquina gegant que executava processos i operacions mitjançant instruccions en llenguatge màquina.
Va ser construït amb el nom de Project PX per la
Universitat de Pennsylvania a partir del juliol de 1943 (alumnes de 4t fixeu-vos que el llibre nostre diu 1941!) i va ser presentat el 14 de febrer de 1946 allí mateix, havent costat uns 500.000 dòlars de l’època.

L'ENIAC es va aturar el 9 de novembre de 1947 per actualitzar i ampliar-li la memòria i va ser transportat a Maryland. Allí, es va posar en marxa i va estar en operació continuada fins les 23:45 del 2 d'octubre de 1955, quan l'ENIAC va ser desactivat per sempre.

Ocupava 167 m² (més gran que un pis d’avui dia i era NOMÉS un ordinador), pesava 27 tones i mesurava 2,4 metres d’alt per 0,9 metres de fons per 30 metres de longitud ( com un portàtil actual, vaja!).

P.S. Dades principals i fotografies extretes de Wikipèdia.

1 comentari:

  1. torno a ser jo l' ivan ¿ a que soc un pesat?
    aixó del ordinador ho vaig veure ahir, el primer que s' hem va ocorrer va ser:
    si comparo aquest orinador amb els del cole, els del cole son la ultima tecnologia, pero si els del cole els comparo amb una de alta tecnologia aquells del colegi son els primers ordinadors de la historia, mes val deixar correr el tema que si no encara...
    aixo shi t' ho dic profe si em de fer el treball de tecno mes el PP, una de dos o no el faig o ve vusquem un altre altermnativa com...

    ResponElimina

Post Recomendado deslizante para blogger