09 d’octubre 2010

El malson de Gaudí

Una història de ciència-ficció que esperem no es produeixi.


“Barcelona, tardor de 2010. Quan van dir que la tuneladora ja arribava a la Sagrada Família ningú podia arribar a imaginar que darrera de tot això hi havia una de les conspiracions més ben planejades de la història.... “ així podria començar , de fet, el nou Best Seller d’en Dan Brown com comentàvem amb el meu amic Jaume aprofitant la visita del Papa, la tuneladora, la Sagrada Família i el record de les Torres Bessones, una sèrie de coincidències que donen per a bones teories de la conspiració i algun millor llibre encara amb projeccions cinematogràfiques a Hollywood.

En aquest context de ciència-ficció i ja bromejant del tema i de tots aquells que veuen conspiracions per tot arreu, jo ja veig en Tom Hanks fent el paper d’un executiu amb problemes i molt vingut a menys que ha acabat fent d’ estàtua humana i que ara s’ha quedat sense feina dins els torns rotatius de quinze i quinze persones de la Rambla de Barcelona i que casualment sent una conversa que el posa sobre la pista d’una conspiració que ningú creu en venir d’un perdedor com ell.

En Bruce Willis seria un mosso d’esquadra donat a la beguda per superar un trauma que té a partir de la mort d’uns innocents en una situació mal resolta per ell i que la seva dona ha acabat deixant i que seria l’únic que escolta en Tom Hanks (dins un bar, és clar) i intenten junts que algú cregui a dos perdedors com ells i que s’adonin de la conspiració existent per acabar amb Sa Santedat i alhora amb el gran somni de Gaudí, la Sagrada Família.

Caldria després buscar algú pel paper del gran dolent de la pel•lícula que segons la lògica de Hollywood seria algun musulmà que fa anys que viu a Barcelona molt respectat per la seva comunitat i per tothom però del que ningú coneix el seu costat més fosc i radical. Aquesta radicalització l’hauria portat a anar-se infiltrant poc a poc fins aconseguir ser un dels màxims responsables de les obres de la tuneladora i aconseguir fer-la coincidir en el temps amb la visita papal i per acabar llàstima que ens va deixar fa uns anys el gran Peter Ustinov perquè seria l’actor perfecte pel paper d’un alcalde Hereu tipus Neró sumit en el caos més absolut i sense entendre res del que passa i trucant constantment a un Clos en bermudes al seu exili africà interpretat de forma còmica per l’Steve Martin.... i si cau la Sagrada Família o no ho sabríem al final de la pel•lícula...

Tot això de la Sagrada Família i el túnel en qüestió no deixa de ser una sèrie de grans despropòsits continus que algú hauria de mirar de solucionar, almenys parar, per prudència, les obres durant la visita Papal i després vigilar molt i molt en l’execució si ja no hi ha volta enrere no fos cas que aviat els turistes japonesos hagin de fotografiar un gegantí "tetris" de runes més que un emblemàtica construcció d’en Gaudí, això si, sempre que en Batman no ens salvi! Però això ja forma part d’una altra història...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger