20 d’octubre 2012

Angry Wert

Article publicat a la secció Tribuna del Diari Més aquest divendres 19 d’octubre on comento de forma irònica l’actualitat del ministre Wert i els seus constants comentaris sobre Catalunya i els històrics moments que estem vivint. Espero que us agradi!
José Ignacio Wert em faria una certa gràcia si no fos perquè acostuma a dir-les de l’alçada d’un campanar i (que no del partit popular) joc Angry Birds. I és que el ministre Wert, home del corrent aznarià de les FAES, educat però intransigent i que parla català millor que el seu mestre Aznar que només ho feia en la intimitat, darrerament s’està cobrint de glòria.
sense cap mena de vergonya o penediment posterior amb el seu aire entre castís i xulesc. Molt encertada la ironia del “Polònia” de TV3 jugant amb el cognom del ministre, el seu to sempre molest i enfadós i la similitud fonètica amb el popular
Va, admetem-ho d’una vegada per totes i no ho amaguem més: Wert és un agent doble català. Sí, sí el que esteu sentint... La seva sobre actuació per semblar “español” d'èpoques passades en blanc i negre el delata, ha exagerat massa el paper. Ara cada vegada que parla neixen nous independentistes com si es tractés d’un curiós efecte papallona on unes paraules d’ell fan aparèixer a l’instant un tsunami de patriotes catalans.

Canadà va mostrar al Quebec les bondats de seguir junts i una sèrie de contraprestacions favorables per seguir un camí en comú, Cameron i Salmond han signat de mutu acord la data del referèndum d’autodeterminació escocès reconeixent el primer un gran respecte pel sentir dels escocesos. La diplomàcia espanyola, en canvi, ens ataca i menysprea cada cop de forma més evident per intentar que no marxem. Curiosa forma de mostrar estima aplicant l’estil “la maté porqué era mía”.
Wert ens envaeix i espanyolitza fins i tot en els teclats dels ordinadors o de les pretèrites màquines d’escriure, molts dispositius ja mostren o mostraven un inquietant qWERTy en els seus teclats. Si Wert diu que ens han d’ “españolizar” està admetent que no som espanyols, oi? I jo que en els meus dies d’estudiant de 8è d’EGB vaig ser Premio Coca-Cola de redacción estic així espanyolitzat? Em donaran punts almenys?
Diu que l’independentisme està relacionat amb el model educatiu català i jo quan sento aquest Wert style espero que en qualsevol moment arribi en Michael J. Fox amb el seu DeLorean perquè és un viatge enrere en el temps claríssim! Tenim més història de la que creiem, fins i tot El Mundo diu que vam matar a Jesucrist, properament les set plagues d’Egipte i el Diluvi Universal també seran cosa nostra, temps al temps.
Mentrestant anem fent camí sense mirar enrere, iniciem la transició nacional cap a l’estat propi, seguim picant pedra, no defallim i que la força ens acompanyi. Visca Catalunya!
Josep Plana i Monné
Secretari d’Organització Comarcal
CDC Tarragonès





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger