28 d’octubre 2009

Corrupció, política i mitjans de comunicació

Estic emprenyat! Més aviat, indignat... No volia escriure sobre això per no remenar tant el tema, ni fer-ne tanta sang ni cansar amb deduccions i suposicions que tothom estarà fent a hores d'ara perquè "l'efecte tafaner" és gran, com en els accidents de trànsit i en aquest país nostre, el morbo i les ganes d'enriquir-se de formes poc legals semblen estar a l'ordre del dia.

Estic cansat, emprenyat, fastiguejat... de tant de mangant de guant blanc, d'alta alcúrnia, de baixa, sense guants... però lladres i mangants tots i de tots els gèneres, religions i partits... N'estic ben fart, com la majoria dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya que entre Millets i Santes Colomes ja no saben que creure ni en qui creure i acaba semblant que això és un mangoneig constant, de ser més espavilat que els altres i que tota la classe política sigui així quan no és el cas.

Estic fart dels mitjans de comunicació imparcials, subjectius, del periodisme de baixa alcúrnia, visceral, interessat que no és capaç d'expressar amb claredat i objectivitat les qüestions que tracten. El periodisme és una feina digníssima, molt respectable, amb grans professionals i no necessita de pseudo-periodistes que interfereixin en la seva feina ni de mals redactors que no sàpiguen resumir en titulars o editorials.

Com pot un diari escriure textualment " La Guàrdia Civil detenia ahir dos alts càrrecs del govern Pujol i set persones més relacionades amb una trama de corrupció" , com pot un diari esmentar el partit polític al que pertanyien uns i no dir res del partit al que pertanyen altres i a més alts càrrecs. Bartomeu Múñoz, alcalde de Santa Coloma és socialista; és vicepresident de la Diputació de Barcelona si no vaig errat, càrrec electe i en actiu del PSC com el regidor d'Urbanisme del seu municipi, per exemple. Macià Alavedra i Lluís Prenafeta eren alts càrrecs del Govern Pujol i de CiU, si... però la paraula ho diu "eren" avui dia ells no són càrrecs electes del partit i llavors em pregunto...

Perquè els mitjans no paren d'insistir en ells dos i els altres són set persones més? coi! ni que fossin els nans de la Blancaneus! És vergonyós!! Tot és vergonyós aquí, esperem a veure com avancen els fets, qui té culpa i qui no, què acaba passant, que tothom faci el que hagi de fer, que quedi tot ben net i deixem de jugar al gat i la rata i sobretot, siguem rigorosos en les informacions, són certes clar que sí... però entre redactar d'una manera o d'una altra tot canvia. Jo podria escriure " Fets no, paraules" enlloc de un conegut "Fets, no paraules" i oi que tot canvia per una sola coma? ja ens entenem..

Així que posem-nos tots a fer els deures ben fets amb objectivitat, amb rigorositat i parlant clar. Visca Catalunya!

Article publicat a Tot Tarragona, 29 d'octubre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger