28 de desembre 2008

El Finançament de Catalunya: La Història Inacabable

Res com una data com avui per tractar un tema que, lamentablement per a Catalunya i totes i tots els seus ciutadans, no en té res de broma malgrat que el nostre estimat  Govern junt amb el Gobierno semblen no prendre's el tema amb la seriositat i rigor que es requereix.

Això del finançament de Catalunya no dóna l'efecte d'acabar bé, almenys pels catalans i per molta data, ultimàtum i plantejament de refer la relació amb el PSOE que el PSC hagi dit, res de res.. això ja ho sabem, només a vendre fum i fer jocs malabars amb quatre somriures.

Si estava clar que un dels seus darrers lemes de campanya tenia un petit error tipogràfic alhora d'imprimir el cartell, era "Fets no, paraules" i no "Fets, no paraules" com van voler fer-nos creure perquè està clar que de fets els mínims i de paraules (, Montilla és l'excepció perquè parla poc) totes les que vulgueu

El que jo, com molts de vosaltres, crec que passarà és que a partir d'any nou ens vendran alguna mena d'avanç en finançament com si fos una gran cosa per Catalunya quan en realitat estarem parlant d'una nova versió actualitzada del "café para todos" com podem anar intuint per les reunions de ZP aquests dies amb els presidents autonòmics i per les manifestacions de gent com l'Esperanza Aguirre. Si ella i en Chaves diu que els sembla bé... arriats anem!

És una història inacabable la del nostre finançament i que està recorrent un llarg viatge, des de l'agost no fem més que fer pròrrogues sobre l'acord de finançament que marca l'Estatut i ara acabarem arribant a uns penaltis que marcarem nosaltres i uns quants més com dèiem que s'han afegit en aquest viatge pel finançament. 
Tot el que he llegit aquests dies sobre el tema parla d'un possible acord el 31 o abans però mai es refereix només a Catalunya sinó que parla d'autonomies en general, així que ja tornem a estar dins un mateix sac. 

Esperem que la única broma respecte aquest tema tant seriós sigui amb data d'avui i que Catalunya deixi de ser espoliada com fins ara i tingui el finançament i la qualitat de vida que li pertoca. La resposta, per any nou... però molt em temo que seguirem davant una història inacabable d'una o altra manera. 

Bones Festes i Bon Any Nou a totes i tots!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger