18 de març 2008

Einstein, la llum i el temps

Seguim la línia del darrer article dedicat al tema.

1) Imaginem un viatge a la velocitat de la llum (3oo mil km/s aprox.), cosa impossible com veurem amb la teoria de la relativitat, i ens dediquem a explorar l'espai exterior. Passarà igual el temps a tot arreu?

No, no serà així, la coneguda paradoxa dels bessons ens ho explica. Si un germà fa aquest viatge en l'espai a la velocitat de la llum i l'altre es queda a la Terra, aquest darrer serà més vell que el que ha viatjat, el temps passarà més lentament pel viatger espacial.

2) Això permet pensar: es pot doncs viatjar en el temps? La línia del temps és única, passat-present-futur, on el present és un viatge constant i sense parar cap al futur. Recordem el passat, no sabem que ens espera en un futur. Com seria doncs en una línia del temps inversa? Recordaríem el futur i no sabríem res del passat?. Imagineu-vos, amigues i amics blogaires, saber primer la nota i després fer l'examen (no oblideu, però, que quan comenceu a fer l'examen ja NO recordeu la nota perquè es recorda el futur i no el passat). Quantes opcions, quantes possibilitats se'ns apareixen... EN SEGUIREM PARLANT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Post Recomendado deslizante para blogger