23 d’abril 2010

Sant Jordi i l’Estatut

Que la força ens acompanyi! amigues i amics meus com diria el mestre Obi wan Kenobi a la trilogia de Star Wars que jo veia de petit… Si d’alguna cosa ens ha servit a tots el Tribunal Constitucional ha estat per aquells que encara no ho volien veure ni creure que amb el denominador comú del nacionalisme espanyol socialistes, gent del PP, dretes, esquerres.. tots són una mateixa cosa i de res serveix disfressar a Catalunya el que ells són afegint  una lletra C.
Tots ells tenen un denominador comú que ja no poden emmascarar per molt que canviïn les seves sigles quan es presenten a “comunitats autònomes” com ens consideren ells a nosaltres, encara que alguns ho diguin amb la boca petita. El seu denominador comú es Espanya i prou. Molt respectable tria però potser que ens deixin a molts dels catalans fer la nostra tria perquè aquest no és el mateix denominador per a molts de nosaltres segurament.

11 d’abril 2010

El “tristpartit” i els germans Marx

En algun lloc de Vila-seca, finals d’estiu de 1977. Un dels primers records que tinc dels germans Marx va lligat al naixement de la meva germana Remei. Jo al mas, assegut a la cuina tot sopant (mal sopant com sempre, més aviat, perquè no era un nen massa menjador que diguem...) en companyia de l’àvia i de l’avi, sense els pares i veient per la televisió petita en blanc i negre com començava “Sábado Cine”...
Uf, les deu tocades de la nit i podia veure la tele! Però aquella era una nit especial, feien “Pistoleros de agua dulce” dels germans Marx i recordo veure començar la pel·lícula i just quan els avis em posaven al llit sentir arribar el pare pitant amb el cotxe anunciant el naixement de la meva germana “ha sigut una nena – cridava “, un record que perdura per sempre.
Ma germana no sé si ara és d’en Grouxo, de Harpo, de Chico o de Zeppo o si li va influir més néixer quan feien els germans Marx que la fase de la Lluna del moment, però jo tinc clar que després de molts anys de no recordar-los, l’actual Govern “tristpartit” me’ls ha fet venir a la memòria en infinitat d’ocasions.
Post Recomendado deslizante para blogger