20 de març 2009

El tripartit dels Germans Marx i en ZPinotxo

Aquests darrers dies llegint la premsa, veient les notícies, escoltant la ràdio... he retornat a la meva infantesa. La meva infantesa està força relacionada amb els Germans Marx, m'agradaven molt les seves pel.lícules que no paraven de repetir quan jo era un nen i recordo com un dissabte a la nit mentre jo veia "Sopa de Ganso" tot sopant amb els avis naixia la meva germana mitjana.
I aquests dies tot el que està passant amb el tripartit i la seva manera de fer i d'actuar me'ls han recordat... amb una gran diferència: els Germans Marx feien riure i el tripartit fa plorar i si fa riure no és conscientment sinó que és per una mala gestió insultant.

N'han fet tantes darrerament que no sé ben bé per on començar: primer potser els repartiré els papers amb els Germans. El de Harpo, el germà mut, està molt demanat... podria ser-ho en Carod que en tal d'anar cobrant a finals de mes no diu ni piu o se'n va a fer les rutes amazòniques tipus Miguel de la Quadra Salcedo i a repartir diners als pobles indígenes.

Podria ser-ho en Saura perquè sempre que parla diu disbarats i no encerta res i segur que molts dels seus preferirien que fos mut però millor el deixem parlar, no? Així que el paper finalment li donarem al Montilla, donada la seva facilitat de paraula i d'expressió... si un dia d'aquests el veieu pel Parlament amb l'arpa que res us estranyi...

El desastre de Saura, Iniciativa, els mossos, les seves càrregues a la Universitat... la colla de despropòsits ja parla per si mateixa i clama al cel; el desastre del finançament on al final tothom tindrà el que vol i més excepte Catalunya (caldrà reaccionar i de valent!), el ja comentat de Carod en plan Mowgli ( on deu tenir el Baloo ? serà el Puigcercós?), les vagues d'ensenyament, tot el despropòsit  econòmic, etc... Si tot això hagués passat amb una Generalitat convergent.. uffff!!! ens estarien posant a caldo i molt més.

I per acabar-ho d'arreglar arriba el mag dels somriures, el mestre de l'engany i de crear falses il.lusions, en ZPinotxo que ara diu que això que s'està dient dels 1200, 1600 , 2000 milions d' euros.... ei, què això no és veritat... que res de declaracions de La Moncloa, que això ho ha dit alguna veu no autoritzada... 

I veus? en això és en l'únic que li dono la raó a ZPinotxo perquè això ho ha dit en Saura i està clar que massa autoritzat no està, oi? per això molts preferirien veure'l convertit en un rinxoladet Harpo anant tocant la botzina per tot arreu. Això si, a 40 km/h no fos cas!

P.S. Fotografia extreta d'Internet dels genials Germans Marx, espero que allà on siguin em perdonin la comparació i s'ho prenguin amb el seu gran sentit de l'humor.

13 de març 2009

Errades periodístiques... i d'altres

Amigues i amics blogaires... apunteu-vos a les vostres agendes, PDAs, al calendari de la cuina... on faci falta la data del 3 d'abril perquè aquell dia tindrà lloc a Vila-seca un esdeveniment extraordinari dins el marc de la temporada de primavera- estiu de l'Auditori Josep Carreras.

Perquè segons publicava el diari gratuït Més aquesta setmana i com podeu veure i llegir en la fotografia adjunta, aquell dia tindrem l'honor que a Vila-seca actuïn en Joseph Haydn i Félix Mendelssohn!
I no només això sinó que faran nit aquí al poble i l'endemà repeteixen!!!

El que jo no entenc és com davant una exclusiva d'aquesta magnitud, la gent del Més, modestos ells, no han posat aquest fet en grans titulars i s'han dedicats a titular amb altres actes amb molta menys rellevància que el fet de ressuscitar ( i mai més ben dit) aquests dos grans compositors. 
Poc importa que faci 200 anys del naixement d'en Mendelssohn i també 200 de la mort d'en Haydn, això són fets menors, ells vindran. 
Ostres! Aquest periodisme de corre cuita, "cortar y pegar"... errar és humà, com no, però per alguna cosa es pot rellegir el que escrius, rectificar o fixar-t'hi una mica més i si vols dedicar poc espai a la notícia doncs vigila on retalles. A Vila-seca estem acostumats a grans actes, bones organitzacions i importants èxits però mai, mai havíem arribat encara a aquest nivell. 
Gràcies amics del diari Més!

I per acabar una errada de lectura avui a una classe de Batxillerat que també té la seva gràcia: ara resulta que la llet porta CAFEÏNA enlloc de caseïna... Això em permet reflexionar i entre moltes coses com per exemple perquè les meves filles no es dormen després de prendre el got de llet a la nit... que errats que estem amics i quantes coses ens queden per aprendre!

08 de març 2009

Errades i més errades!!

Diuen que errar, que equivocar-se és humà, que l'home (dona) és l'únic animal que ensopega dos cops amb la mateixa pedra... però per descriure la forma d'actuar de molts com ara el "Gobierno de España" caldria inventar un nou mot perquè el terme es queda curt.

A la fotografia podeu veure'n un exemple: baixador de tren a Vila-seca on per agafar qualsevoNegretal tren de les dues vies operatives (sentit Tarragona o sentit Reus) cal estar situat en la mitjana central a la que només podem accedir travessant les vies i vigilant molt, és perillós, clar que sí... solució del "Ministerio" (o serà Misterio)? posar un cartell vermell (com no!) posant no passeu! Llavors com arribem a agafar els trens? Volant? i quan el tren ens deixa que fem? quedar-nos a viure permanentment al mig de la mitjana?

Canviant de tema però seguint amb algunes errades divertides d'aquelles que es fan als exàmens per nerviosisme, mandra, falta d'estudi... un alumne està convençut que Albert Einstein va inventar el tricicle, la roda i el motor elèctric... clar! dins la seva lògica és evident que sense roda no hi hauria tricicle, llàstima només que això de la roda té uns quants milers d'anys més...

Més... en Schottky era un físic alemany relacionat amb els díodes de l'electrònica, el llibre deia això, molts alumnes també... d'altres li canviaven el nom però dir-li Scottex! 
Home, això si què no... que em recordava el gosset aquell corrent per casa amb el paper de WC.

Seguint amb Schottky el llibre parla de cristalls però un alumne posa: en Schoff (deu ser com li deien després de banyar-se) fa cistells.
Coi! com si vol fer macramé o punt de creu! ja veieu quines aficions que tenia l'home ( a no ser que l'estudiant en qüestió necessiti una revisió ocular després d'intentar copiar del company de davant i confondre la paraula cristalls amb cistells...)

Bona setmana i com diria un la pluja àcida és quan plou i des del cel es tira àcid amb unes màquines, així que ja sabeu... compte no es foradin els paraigües!

04 de març 2009

Eleccions basques i gallegues: quin panorama!

Quin panorama que ens espera o que ens desespera per ser més exactes, intentaré fer aquí una mica d'anàlisi de la situació des d'alguns punts de vista lleugerament diferents als que tots estem acostumats a llegir i sentir aquests dies. 
És al.lucinant veure segons quins tipus de pactes es fan i crec que ja va sent hora que els catalans, els patriotes ens posem les piles i anem tots a una d'una vegada...
Sense prejudicis de germà gran i germà petit nacionalista, sense parlar ni de dretes ni d'esquerres, de qui val més o menys, de qui és més maco o més lleig, o millor o pitjor... ens estant fotent el pèl, amigues i amics! I davant de tot això només hi ha una resposta possible i davant de tot: Catalunya i prou!

A Euskadi està més que clar que en Patxi López serà el nou Montilla basc i Ibarretxe (que encara espera trucades dels seus oponents per felicitar-lo per la seva victòria electoral sense pal·liatius) haurà de conformar-se en passar a l'oposició en unes eleccions guanyades i amb excel.lents resultats. No us sona la cançoneta catalans i aquells que se'n diuen patriotes? Ara el que allà diuen "constitucionalisme" o millor dit, el nacionalisme espanyol farà de les seves i poc a poc van avançant en el seu "Imperi" i aconseguint tornar el mapa bicolor i singularitats fora.

Tinguem tots clar que vermells i blaus ( i no del Barça precisament) també pactarien a Catalunya per presidir la Generalitat sense dubtar-ho si aquests darrers (els blaus) tinguessin més força, fet que de moment sembla molt improbable, però no podem perdre aquest horitzó de vista... Ara ja no hi ha corrupció, tot va bé, blaus i vermells ja seran més amics, només baralles teatreres de cara a la galeria i els blaus escombrant a Galícia amb un Feijoo en plena forma que presenta candidatura  a suplir un Rajoy que ja sembla un tràmit popular, un Almúnia del PP...

I a Euskadi, què? Doncs poc més que el ja dit, que segur que en Patxi serà lehendakari. Molts s'hauran de replantejar estratègies i aliances i com aquí uns guanyadors nacionalistes legítims d'unes eleccions passaran a l'oposició gràcies a l'habilitat camaleònica vermella de pactar, sempre amb un somriure, amb qui sigui i de fer tots els papers de l'auca amb l'objectiu de fer fora el nacionalisme (amics... despertem que aquí vivim això des del 2003!)

López serà lehendakari, els nacionalistes bascos no han sabut jugar les seves cartes un cop il.legalitzada D3M i els resultats nuls han deixat clar que el seu mapa seguiria essent nacionalista en altre situació... però han sabut fer pinya nacionalista? Sembla ser que no i els "constitucionalistes" els han passat davant, ara no val lamentar-se, ara Darth Vader torna amb força i l'Imperi contraataca... N'haurem après els catalans d'aquesta lliçó? On tenim els nostres Han Solo i Luke Skywalker? És l'hora de prendre decisions perquè Darth Vader ha tornat! No permetem que l'Imperi contraataqui...

Visca Catalunya!

P.S. Més informació a:

01 de març 2009

Calçotada i trimestrals

Avui com podeu veure el post no tractarà ni dels Mossos que aparquen malament en càrrega i descàrrega per anar a esmorzar a la fleca, ni dels conductors incívics que envaeixen guals per anar al bar o a tirar la primitiva, ni dels malentesos entre una cadena de supermercats que anuncia descomptes a una de benzineres i la de benzineres que res en sap i et mira en cara de voler-la estafar al fer menció a l'oferta...

Ni tan sols tampoc parlarem d' alguna futura carrera cinematogràfica d'algun més o menys conegut vila-secà en alguna nova versió de Peter Pan prenent-li el lloc a la mateixa Julia Roberts, res d'això... Estem en temps de calçots i de controls trimestrals!

Els trimestrals... aquells dies que els estudiants volen aparentar ser això que el seu nom indica, on mirar i llegir els apunts el dia abans entra dins aquest concepte d'estudi, on es treu la pols acumulada als llibres i fins i tot, en algun cas, el plàstic protector de quan te'l ven la llibreria al mes d'agost o setembre...

Què dir-ne d'aquells "estudiants" amb les seves frases relatives a l'estudi il·lustrant els seus estats connectats del facebook o del messenger, aquells coneguts "estic estudiant" on tu penses: coi! si estudies que hi fas connectat? No, no... ha estat ara per distraurem un moment- et diran (si, si...)

Aquells exàmens mal distribuïts i mal agrupats a l'hora de fer-se tant pels estudiants com pels profes (bé, no per tothom és clar... algú deu tenir l'horari millor), aquesta saturació d'exàmens a corregir en una setmaneta que fan que et plantegis fer tot tipus test (hi ha companys que són uns cracks en això), fer-lis sopes de lletres, posar la solució a la cara posterior de l'examen o deixar-nos guiar pel que sempre demanen molts: que posar el nom puntuï! (la data ja no ho diuen perquè alguns s'equivoquen fins i tot en això...)

Quina sort tenir doncs les calçotades per poder-nos distreure una estona i gaudir de la companyia dels amics tot vigilant que el foc dels calçots no cremi també els exàmens a corregir (això els afortunats que ja n'han fet algun, d'altres encara hauran de córrer més si els tenen al final de la setmana trimestral), veure com amb els anys segueix havent per sort moltes coses que no canvien i veient com passa el temps en els ulls dels fills o filles que , aquests si, cada any van canviant i creixent i omplin moltes coses de l'autèntic sentit de la vida...

Us deixo, em poso el "no connectat" que vaig a corregir! Una abraçada a totes i tots  i bons exàmens i sobretot, bons calçots!
Post Recomendado deslizante para blogger