22 de febrer 2009

Carnavalòdrom de Vila-seca: Un gran èxit!

Sembla ser pels comentaris que m'arriben i he sentit que ahir el Carnaval de la veïna Reus va deixar molt que desitjar... és lògic, allí el Carnaval ja el fa l'Alcalde i el seu opositor juantxi a cada Ple de l'Ajuntament, així que estan de broma i xauxa contínua i no cal cap Rua per fer gresca i xerinola...

A Vila-seca enguany ens hem posat les piles, o per ser més exactes, bateries de Liti i de les grans com els futurs cotxes elèctrics perquè la gresca, la música, el saber gaudir i la festa no van parar, així com la música i la llum... tot plegat molt maco i molt espectacular!

Difícil quantificar la quantitat de gent que omplia de gom a gom l'Avinguda Ramon d'Olzina en el seu tram des de passat l'hotel Atenea fins una mica abans de la rotonda de la Creu Roja per viure l'ambient del Carnavalòdrom, però que eren unitats de milers de persones, sense cap dubte. 

Felicitar a l'Ajuntament, a les comissions de festes del Carnaval,  a tothom que hi hagi tingut a veure i com no... sobretot a totes les colles participants per la seva rauxa i el seu bon saber fer. Endavant i per molts anys que això fa molt bona pinta!

P.S. Per cert, avui "El Blog vila-secà d'en Pep Plana" fa un any d'existència, gràcies a totes i tots vosaltres pel vostre interès i ànims. Una abraçada i que sigui per molts anys més! 

11 de febrer 2009

Felip Puig a la Cambra de Comerç de Tarragona

Ahir a les vuit del vespre a Tarragona, en Felip va traçar magistralment un full de ruta, una sèrie d'idees, de suggeriments i sobretot una forma, una manera d'enfrontar les situacions tant a nivell col.lectiu com individual en aquests temps de crisi que ben bé voldrien ser capaços de poder fer el "tristpartit" de la Generalitat i que, lamentablement, no són capaços ni ells ni el seu Gobierno germà de transmetre ni idees ni solucions al problema.

Tenim una crisi, les famílies, les empreses... tots la patim  i els socialistes com l'afronten? Doncs amb un augment d'un 6.9% de la T-10, el bitllet de rodalies de RENFE augmenta un 6.2% i el de mitja distància un 5%, els peatges valen un 4.6% més i els rebuts de la llum i l'aigua també experimenten uns augments percentuals notables apart de no veure rebaixat el seu IVA com passa en altres països.

El Govern de Catalunya també ha congelat els imports dels ajuts per fill a càrrec ( zero euros més per les famílies), l'augment dels ajuts complementaris de les pensions de viduïtat ha estat d'1 euro, la pressió fiscal augmenta amb 4 noves taxes, les ajudes per a les empreses no arriben a les pimes, disminueix la inversió en residències per a gent gran, centres de dia i en els programes d'atenció a persones en situació de dependència (un 25% menys)... És una vergonya!

Com deia ahir en Felip els Governs de Catalunya i Espanya no prenen la iniciativa, s'amaguen i no donen solucions, calen idees clares per actuar amb determinació i decisió i d'això, com ja tots sabem, aquests Governs no n'estan precisament sobrats.  Caldria garantir la liquiditat d'empreses i famílies, ajornaments i moratòries en els pagaments de l'IVA, IRPF... reformar el sistema de prestacions d'atur i socials, reformes fiscals, etc
I com no! el nou Finançament de Catalunya, però aquest darrer tema, amigues i amics, ja el deixarem per un altre dia per tractar-lo amb més profunditat.
Post Recomendado deslizante para blogger