28 de desembre 2008

El Finançament de Catalunya: La Història Inacabable

Res com una data com avui per tractar un tema que, lamentablement per a Catalunya i totes i tots els seus ciutadans, no en té res de broma malgrat que el nostre estimat  Govern junt amb el Gobierno semblen no prendre's el tema amb la seriositat i rigor que es requereix.

Això del finançament de Catalunya no dóna l'efecte d'acabar bé, almenys pels catalans i per molta data, ultimàtum i plantejament de refer la relació amb el PSOE que el PSC hagi dit, res de res.. això ja ho sabem, només a vendre fum i fer jocs malabars amb quatre somriures.

Si estava clar que un dels seus darrers lemes de campanya tenia un petit error tipogràfic alhora d'imprimir el cartell, era "Fets no, paraules" i no "Fets, no paraules" com van voler fer-nos creure perquè està clar que de fets els mínims i de paraules (, Montilla és l'excepció perquè parla poc) totes les que vulgueu

El que jo, com molts de vosaltres, crec que passarà és que a partir d'any nou ens vendran alguna mena d'avanç en finançament com si fos una gran cosa per Catalunya quan en realitat estarem parlant d'una nova versió actualitzada del "café para todos" com podem anar intuint per les reunions de ZP aquests dies amb els presidents autonòmics i per les manifestacions de gent com l'Esperanza Aguirre. Si ella i en Chaves diu que els sembla bé... arriats anem!

És una història inacabable la del nostre finançament i que està recorrent un llarg viatge, des de l'agost no fem més que fer pròrrogues sobre l'acord de finançament que marca l'Estatut i ara acabarem arribant a uns penaltis que marcarem nosaltres i uns quants més com dèiem que s'han afegit en aquest viatge pel finançament. 
Tot el que he llegit aquests dies sobre el tema parla d'un possible acord el 31 o abans però mai es refereix només a Catalunya sinó que parla d'autonomies en general, així que ja tornem a estar dins un mateix sac. 

Esperem que la única broma respecte aquest tema tant seriós sigui amb data d'avui i que Catalunya deixi de ser espoliada com fins ara i tingui el finançament i la qualitat de vida que li pertoca. La resposta, per any nou... però molt em temo que seguirem davant una història inacabable d'una o altra manera. 

Bones Festes i Bon Any Nou a totes i tots!

23 de desembre 2008

Caldereta de Llamàntol




Ingredients principals: Un llamàntol viu i arròs
1 vas (dels petitons de mida de cafè) d’arròs per 5 de caldo per persona.






Primer s'ha de preparar la picada en fred i s'ha de triturar:

1 pebrot verd
1 ceba
2 dents d’all
1 cullerada pebre vermell dolç
1 tomàquet sense pell ni llavors
4 avellanes
4 ametlles
Julivert
Sal

Un cop a punt, agafar una cassola gran per fer l’arròs i posar-la al foc.


Posar oli (cul ple)


Trossejar el llamàntol i fregir-lo fins que canvia de color. Treure’l i reservar-lo a banda.



Afegir-hi la picada que em preparat, quan quasi estigui, afegir-hi les cloïsses. Quan aquestes s’obren hi afegim el caldo.



Quan bulli, són 20 minuts justos de cocció, tancar i servir al moment.

P.S. Recepta de la mare del Laureano


12 de desembre 2008

Assemblea Local CDC a Salou

Ahir a les 20.30 hores i davant la presència de nombrós públic assistent va tenir lloc una assemblea de l'executiva local de Convergència de Salou que presideix la Carme Orts. Vaig tenir el goig i l'orgull de ser-hi convidat per explicar a tots els assistents, donada la meva condició de Conseller Nacional, fets actuals de política catalana i espanyola i el funcionament dels Consells Nacionals i la feina que allí realitzem.

Va ser una assemblea molt participativa on també es van tractar temes de l'àmbit local com els pressupostos de l' Ajuntament, temes comarcals i que va cloure el president comarcal, Santi Pallàs amb unes paraules per passar a un posterior brindis nadalenc i un desig de bones festes a totes i tots.

En la meva intervenció vaig agrair el suport rebut dels salouencs en la meva elecció el passat mes de setembre, vaig explicar que és i que significa això de conseller nacional i com funciona el Consell i quines són les seves tasques, així com parlar de la crisi actual, possibles solucions i efectes i fer un petit esbós de política catalana i espanyola del dia a dia. Tots a seguir treballant doncs, que anem en la bona línia i endavant!

05 de desembre 2008

Més anècdotes escolars: errades curioses d'exàmens

Hola amigues i amics blogaires, avui parlarem d'aquelles petites errades, aquelles situacions que la confusió fa que derivin en anècdota i que acostumen a tenir el seu interès i així agafem amb bon peu el llarg pont que ens espera!

1. En un examen de Tecnologia d'una unitat que tracta de l'habitatge, els diferents tipus d'instal.lacions, etc... una de les definicions demanades és sifó (referit a l'àmbit de les instal.lacions d'aigua, queda clar) i una alumna per fer-se la simpàtica pregunta la definició al professor esperant que aquest el respongui, el professor, jo en aquest cas, donada la gosadia li responc falsament: " El sifó és allò que utilitzem els diumenges per fer el vermut", tot esperant que s'adonés de l'engany... La noia és queda un parell de minuts dubitativa pensant i de sobte crida: "Profe!!! Me has engañado! Que un sifón es eso rojo que se utiliza para apagar el fuego"; tot sobtat vaig haver de dir-li: "Això alumna meva que tu vols dir no és un sifó ÉS UN EXTINTOR!! " (Sense comentaris).

2. Segons un alumne existeixen COTXES de GASOLINI (deuen ser els models italians) i funcionen amb INFECCIÓ ELECTRÒNICA (pobres, deuen quedar ben fotuts ja només el falta arreplegar la grip!)

3. Pregunta genial a tutoria: " Profe!! A les recuperacions podrem recuperar?" ( Vaja, jo creia que aquest era l'objectiu, oi?)

4.  Parlant de màquines de vapor: " A les calderes de vapor hi ha aigua freda que es converteix en aire calent" ( perquè després diguin que avui dia no tenim alquimistes, i sense pedra filosofal)

5. Defineix pluja àcida: " La pluja àcida és la pluja àcida" (Quanta veritat i saviesa en tant poques paraules!)

6. Què és l'escorbut?  "És la dona de l'escarabat" (Aquesta és de nivell!)

P.S. Que vagi bé el pont! Bon finde!

Post Recomendado deslizante para blogger