30 de novembre 2008

Consell Nacional de CDC: 29 de novembre

Ahir ben puntuals a les 10 del matí a Bellaterra vam celebrar el segon Consell Nacional després del Congrés d'aquest estiu, una maratoniana sessió de gairebé 5 hores sense pauses en un dia gris i amb força pluja i fred. L'ordre del dia va ser força llarg i va donar per a molt, resultant un Consell realment molt interessant on un cop aprovada l'acta del consell anterior es va passar a fer una valoració de diferents apartats de l'enquesta que es va passar fa setmanes als conseller nacionals amb diferents preguntes d'organització del consell per a respondre, val a dir que aquí si que es va trobar a faltar una major implicació del consellers alhora de respondre i retornar l'enquesta al partit així que cal implicar-se més i posar-se les piles en aquest aspecte.

Vam continuar amb l'assignació de responsabilitats a la Mesa, aprovant el Reglament del Consell i el pressupost de CDC pel 2009, evidentment no parlaré d'aquest temes ni del que vam dir, però deixar clar que va ser aprovat de forma gairebé unànime i que va ser presentat de forma excel.lent pel nostre gerent, en Germà Gordó i que tothom entén perfectament que no ens facin arribar els pressupostos amb anterioritat, és de lògica, fer referència només a la creació del pla d'atenció informàtica per agrupacions, una molt bona idea i bona eina per a tothom.

Entre moltes altres coses també es van constituir diferents comissions i es va fer la proposta de creació d'altres com la de canvi climàtic i es van passar els diferents informes molt aclaridors del nostre Secretari General, Artur Mas i del Secretari General Adjunt, Felip Puig i vers política tant espanyola com catalana a càrrec d'en Pere Macias, Jordi Vilajoana i l'Oriol Pujol tornant a parlar de temes tant actuals com el finançament, la possible retallada de l'Estatut, la llei d'Educació amb la poca entesa dels membres del tripartit en aquest aspecte, etc... 
Seguim treballant dur i picant pedra perquè: Si sumem, podem!

24 de novembre 2008

Inauguració col.lectiu JNC a Vila-seca

Aquest dissabte a partir de les 20.30 hores va tenir lloc a Vila-seca la inauguració, més ben dit, refundació de la JNC al poble. Va ser un acte molt emotiu i maco, el primer col.lectiu que inaugura, si no vaig errat, el nou president nacional de la JNC, en Gerard Figueras.

Amb la presència de jovent de la JNC provinent tant del món local vila-secà com de tota la comarca, federació o fins i tot, a nivell nacional i amb el suport de l'Executiu Local de CDC i la presència del President de la Federació del Camp de Tarragona de CDC, Quim Nin i l'Alcalde i President de la Diputació de Tarragona,Josep  Poblet; en Joan Sans, nou president local de la JNC, va fer un gran discurs mostra que la JNC va forta i tots junts treballarem de cara al futur. Tenim tots molta feina per fer, endavant!

P.S. Fotografia de grup feta per l'Albert Puñet, gràcies Albert per ella.

22 de novembre 2008

Casa Gran del Catalanisme a Bellaterra

Avui a les 9.30 hores a Bellaterra i sota el suggerent lema: "Si sumem, podem!" hem estat convocats els primers cent agents referencials d'aquesta Casa Gran per anar posant fil a l'agulla i començar a visualitzar en la pràctica tots aquests conceptes teòrics tan engrescadors. És percep l'inici de l'onada, el principi de l'estat embrionari d'aquest canvi, d'aquest resorgir i refundació del catalanisme, de regeneració democràtica. La sensació, com molts deien, d'estar davant un moment transcendental i important.

La Casa Gran no deixa de ser un moviment amb vocació majoritària obert a tot tipus de sensibilitats on sota l'eix vertebrador de Convergència tenen refugi i aixopluc les més diferents tendències i ideologies amb un nexe comú: Catalunya, el catalanisme i el concepte de pàtria, el patriotisme com actitud de servei ple d'il.lusió i compromís per part de tots nosaltres amb les persones i Catalunya com a centre d'atenció. 

No deixem passar aquesta oportunitat tots plegats, tinguem la ideologia política que tinguem, només cal que treballem tots junts per Catalunya, sense personalismes, sumant esforços i no fent fora ningú, acceptant a tots aquells/es que vulguin formar part del projecte de la Casa Gran amb l'objectiu de tenir el millor per Catalunya. Catalunya és per mi el meu país, la meva pàtria, la meva terra... com per a molts i cal sentir-nos orgullosos d'aquest sentiment patriòtic vers el nostre país i la nostra llengua i no amagar-nos. Visca Catalunya!



21 de novembre 2008

Conferència de l'Artur Mas a Cambrils

Ahir a les 18.30 hores l'Artur Mas va estar a Cambrils al Hotel Tryp Port impartint una xerrada, conferència al voltant de la crisi econòmica que estem patint i incidint en la búsqueda de possibles mesures per afrontar-la o si més no, almenys suavitzar-la per a tots nosaltres, els ciutadans de carrer, que som els que la vivim en primera persona.

Davant l'assistència d'un centenar ben llarg de persones l'Artur Mas va anar desglossant diferents ítems d'actualitat econòmica tot construint un fil argumental que complementat després per les preguntes del públic en el col.loqui i amb les seves raonades i molt encertades respostes van acabar aportant un col.loqui ben enriquidor que va acabar-se passades les vuit de la nit.

Segurament no tindrem la pedra filosofal en la resolució de la crisi però escoltar a la gent, saber els problemes de primera mà i estar al dia amb aquest cara a cara ciutadà com ahir va fer l'Artur Mas és molt important en aquests moments en què la ciutadania necessita respostes concretes i no promeses i fer volar coloms; cal aquesta política de realisme, de tocar de peus a terra que estem fent, afrontar els problemes i no defugir-los i buscar sempre les millors solucions possibles tot essent sabedors que els miracles no existeixen. Seguim treballant així i endavant!

16 de novembre 2008

Vila-seca: Renovació de la plaça de l'Església i el seu entorn

Ahir dissabte als volts de les set de la tarda va tenir lloc la inauguració de la renovació de la Plaça de l'Església i del seu entorn, amenitzat per l'actuació dels Esbarts Dansaires Infantils d'Olesa, Tona i Vila-seca.
Amb una massiva assistència de públic i davant un espai dignificat i millorat que feia goig el nostre Alcalde, Josep Poblet ens va dirigir a tots unes paraules on, com deia, tots ens hem de congratular d'aquesta renovació viària i millora dels carrers del Nucli Antic de Vila-seca iniciada al 2005 i que acabarà als voltants del 2010, una millora que com molt bé sabem tots els vila-secans no ens costa cap contribució especial a les nostres butxaques i que permet recuperar, d'una forma magnífica i dinamitzar, el nostre estimat Nucli Antic de la vila.
Amb una inversió lleugerament superior al milió d'euros i una actuació sobre més de 2500 metres quadrats, la plaça i el seu entorn torna a fer, després de les obres, molt de goig.

09 de novembre 2008

Castell de Vila-seca: 800 anys de la carta de donació

Ahir a les set de la tarda al Castell de Vila-seca va tenir lloc l'acte de commemoració de la carta de donació i confirmació del rei en Pere. Davant l'assistència de nombrós públic en una vesprada freda l'escenificació teatral començà amb l'arribada del rei Pere I el Catòlic amb el seu seguici i la recepció d'aquest al Castell per part dels germans Olzina.

Un cop lliurada la carta de donació van actuar els diferents grups festius: els templers de Bagà escenificant lluites medievals, els gegants de Vila-seca acompanyats pels nostres grallers, un parell de balls a càrrec de l'Esbart Ramon d'Olzina i els Diables de Vila-seca, sense oblidar als Amics del Cavall i al grup La Tramoia que també participaren en l'escenificació i la festa.

05 de novembre 2008

Obama president dels EUA: quina feinada li espera!


Gran eufòria a tots els EUA i perquè no també a Europa per l'aclaparador triomf d'en Barack Obama i la democràcia. Els demòcrates han arrasat i en Obama, ajudat per l'efecte del dimoni Bush, inicia el camí del seu mandat. Obama és un bon polític, un gran polític, no en tinguem cap dubte però també hem de tenir clar que el pobre no és un superhome i que no tot el que la gent espera d'ell serà possible.
Les expectatives al seu voltant són tant grans, tant elevades que sembla que Obama en qualsevol moment s'hagi de posar un maillot apretat, una capa vermella, algun rínxolet a la cara i començar a volar per la Terra acabant amb tot el mal que en Bush ens ha deixat... I el cert, és que tanta responsabilitat no se la mereix el pobre, deixem l'Obama que treballi, que de ben segur que ho farà molt bé, estem a l'expectativa i endavant. Potser el primer que hauria de fer és equivocar-se en unes quantes decisions per perdre aquesta aureola de superheroi que arreglarà tots els problemes del món, i així poder treballar amb més tranquil·litat.
Sigui el que sigui el cas és que estem davant un moment històric i no només pels EUA sinó per a tothom i les esperances de futur que venen són bones, almenys és el pressentiment que és té.
Obama ha arrasat, ha destrossat electoralment a McCain, que està clar que per guanyar ho tenia ben negre, i els seus 349 vots electorals més que doblant a McCain són aclaparadors i mostra de com el seu missatge ha entrat dins la societat americana.
"Yes, we can", podem està clar, ell, els americans i tots nosaltres. Així que a la feina i endavant, el tren del canvi ha arrencat, ens està esperant i de ben segur que tindrà un llarg recorregut que esperem passi amb poques incidències.

P.S. Imatge de l'impressionant retrat de sorra d'Obama a BCN trobada per Internet.

02 de novembre 2008

La ciència a l'ESO: invents revolucionaris

Avui farem un petit repàs a alguns invents revolucionaris que la falta d'estudi, d'atenció, el nerviosisme i el no estar per la feina propicien en una sèrie d'errades als exàmens sense gaire sentit.

1. Després d'uns acurats càlculs arriba a la següent conclusió: "El pes que volem aixecar mesura 3 cm". Impressionant! Menys mal que els càlculs eren acurats perquè la barreja d'unitats i magnituds té unes dimensions universals.

2. Definició de motors dièsel: "són els que porten els vaixells que van a vela i arriben a 100 km/h."
Però no quedàvem que anaven a vela? i després dels 100 km/h què passa? s'autodestrueixen?

3. Diferències entre els motors de gasolina i els dièsel: "els de gasolina porten motor". Ah, clar! i els dièsel NO, són motors sense motor, lògic perquè abans ja hem vist que els dièsel van a vela així que no els cal motor.

4. Principi d'Arquímedes: "Un vaixell sura si pesa igual que el mar". Déu n'hi quin tros de vaixell doncs! Esperem que porti motors dièsel a vela perquè sinó tot sol ja causa una bona part de l'efecte hivernacle.

5. El primer ferrocarril: " el primer ferrocarril va aparèixer a Espanya al segle XX (quanta mostra de "fúria espanyola", oblidem els anglesos i el segle XIX i el Barcelona-Mataró de 1848) i va recórrer una distància d' 1.5 metres a una velocitat de 150 km/h!! "

Ara si que em crec que era espanyol perquè fer-lo perquè només avançi un metre i mig ja és increïble, ho al·lucinant és veure com en tant poca distància agafa la velocitat de 150 km/h i la frenada que devia fer, ufff quin mal! 
El gran avantatge és que si arribaves tard i el perdies només et calia caminar un metre i mig per tornar-lo a agafar, això si, abans que accelerés als 150 km/h, perquè a aquesta velocitat recorre 41,67 metres en un segon per tant feia el viatge en 0.036 segons (vist i no vist!)
Post Recomendado deslizante para blogger