30 d’abril 2008

Reflexions: analogies entre el Barça i els finals de cicle


Tot en la vida arriba al seu final, tot cicle té el seu inici i, per tant, la seva fi. Aquest Barça ha tocat fons, fa temps que ho ha fet, però malferit s'havia aferrat a la Champions com a darrera opció d'intentar creure que tot seguia igual, que tot anava bé... però no era així i ara cal adonar-se'n i tornar a fer camí.
Com en la vida, cicles que comencen i acaben de millor o pitjor manera: l'alumne brillant que es treu l'ESO, el Batxillerat, la carrera universitària; el menys brillant que no sap com s'ho treu, però que acaba triomfant; el que ha de canviar de cicle per aconseguir l'èxit en la vida...
Tot té els seus moments i el cas és que quan un cicle s'acaba, això fa temps que ho veus venir encara que intentis negar l'evidència.
El Barça ha de fer renovació total i començar de nou, s'atreviran? perquè hi ha molts cops a la vida que la gent no s'atreveix a reconèixer aquest final i tot segueix igual, per sempre, dins una espiral destructiva que cada cop farà més dur el canvi i faran fugir d'allí els qui encara creien que allò rutllava i mantindran aquells que han destruit el projecte. La vida són canvis i cal afrontar-los. Sort a totes i tots, idees clares i valor!
P.S. Imatge extreta de La Vanguardia, moltes gràcies!

25 d’abril 2008

Fent turisme pels exàmens: L'Hotel de les errades


Després de dies i dies sense saber de mi, ja em torneu a tenir aquí, amigues i amics blogaires. Anem a repassar algunes d'aquestes petites errades d'exàmens, provocades pels nervis, el poc estudi o vés a saber què i que tenen la seva gràcia. Som-hi!
1. Per una noia de 4t d'ESO els submarins nuclears estan construïts de " troncs buidats o ve estan fets amb canyes recobertes de pells d'animals". Impressionant document gràfic! Ja me'ls imagino jo a tots els mariners asseguts a sobre com als troncs dels ràpids de Port Aventura. El problema serà després fer-lo submergir!


2. Qui no té problemes per submergir-lo és un altre company de 4t d'ESO que enlloc de submarins escriu "som marins". Clar que si, home! perquè complicar-nos amb el llenguatge, si són del mar, doncs són marins i prou!


3. I què dir-ne del pobre filòsof grec Arquimedes. Ai, si aixequés el cap! Parlant del seu famós principi un noi de 4t comenta que "el volum exterior es troba a l'interior" (rotllo La Bella y La bestia amb allò de la belleza está en el interior....)

4. Un altre noi comença la frase tot dient: "Si el vaixell té Arquimedes...." Vaja! com si es tractés d'un extra a afegir que no ve de sèrie amb el vaixell en qüestió.

5. I ja ho rematem amb aquell noi que fa uns anys en aquesta mateixa pregunta va comentar tan tranquil: "Arquimedes va inventar el protocol TCP/IP". Si, senyor!I el noi es va quedar tant ample! Ara resulta que a l'Antiga Grècia ja anava Internet! El que són les coses!




P.S. Dibuix molt maco com podeu veure patrocinat per Nike (això almenys vaig pensar en veure els ocells!). Una abraçada a totes i tots i bon cap de setmana!
Hi ha gent que ho fa molt millor, només cal veure aquest enllaç de La Vanguardia http://www.lavanguardia.es/lv24h/20080626/53487925650.html

17 d’abril 2008

L'incident d'Ascó


No entraré a valorar si l'incident d'Ascó és tant greu com diuen uns o pràcticament res com deien els altres ni si ens trobem al terme mig. El que és absolutament lamentable és la deixadesa que sembla patir la central, aquesta imatge d'improvisació que han deixat, aquest aire de central de dibuixos animats de la tele... i sobretot aquesta poca transparència informativa i el mal costum de mentir o dir veritats a mitges.

Un incident del mes de novembre silenciat fins ara i encara tenir la gosadia de seguir endavant com aquell que no vol la cosa i permetre que vagin visites, entre elles escolars, per allí. Què no és perillós, segurament. Que no arriba a valors perjudicials aquesta radioactivitat, segurament que també...

Però el fet d'amagar informació, faltar a la veritat i de publicar resultats molt menors als que semblen ser els reals, malgrat les destitucions i els controls radiològics a unes 800 persones tot això, sense cap mena de dubte, no ajudarà a millorar la imatge de les nuclears, una imatge que sembla ja ferida de mort.

P.S. Imatge extreta de Viquipèdia

11 d’abril 2008

El restaurant informàtic: menú del dia



Avui amigues i amics blogaires us serviré unes quantes d'aquestes anècdotes informàtiques que n'hi ha per sucar-hi pa, anem a veure:

1. Una vegada quan els ordinadors encara tenien disqueteres d'aquelles de 3 i mig (espero que molts de vosaltres encara les recordeu), un alumne va demanar-me si li podia gravar INTERNET al disquet (recordeu que cabien 1,44 MB en el millor del casos). Vaig quedar temptat d'agafar l'accés directe de l'Internet Explorer i gravar-li allò!

2. Una altre del mateix estil, un alumne va preguntar-me literalment: "Perdona, aquest disquet funcionarà amb l'ordinador? És que el disquet és groc". Senzillament increíble! No serà la prova que ens envaeixen éssers d'altres planetes?

3. Quan treballava a la Facultat d'Empresarials a Reus fa molts anys, eren els inicis dels cd dels ordinadors, vaig veure una vegada un estudiant ja gran que va obrir el lector de cd i va posar-hi a sobre el got de plàstic amb el cafè! Imagineu el merder quan el lector va recular amb el got a dins! Tot el cafè per sobre l'ordinador i la taula!!

07 d’abril 2008

Mesoteràpia

Avui amigues i amics blogaires doneu gràcies que encara no existeixin els monitors olfactius perquè com podeu veure per la fotografia, podríeu quedar ben distrets!
Aquest matí he sotmès al meu destrossat turmell dret a la seva tercera sessió de mesoteràpia a Medicina de l'Esport, us poso en antecedents:
La mesoteràpia és una tècnica inventada l'any 1952 per un metge francès, i consisteix en tractar les zones afectades amb microinjeccions de medicaments de medicina tradicional, homeopatia, vitamines, minerals o aminoàcids.
Avui dia s'utilitza per propòsits tan diversos com reducció de pes, cel·lulitis, tractament de cicatrius i arrugues, etc.
És molt important en el tractament del dolor, agut i crònic, i molts metges de l'esport l'empren per calmar el dolor produït per les lesions esportives (aquest és el meu cas). Encara em queda alguna sessió pendent d'aquestes amb una vintena llarga de clavadetes d'agulla, a veure si almenys el turmell va millorant!

05 d’abril 2008

La sequera a Catalunya


Com a tot habitant de Catalunya fa dies, setmanes que penso i em preocupa el problema de l'aigua. I el cas és que per més voltes que li dono al tema, cap postura, cap posició em sembla del tot adient, totes elles presenten les seves avantatges i els seus inconvenients... però només hi ha una veritat i és que el problema és greu tant a curt com a llarg termini i ja cal que actuem tots perquè vista la evolució del clima no ens esperen temps millors a partir d'ara.
Cal ser solidari, és evident, però la solidaritat comença per un mateix, sense mentides, sense enganys i definint primer, amb exactitud, què és primera necessitat i buscant de garantir aquesta a tota la població, començant per aquells que tenen l'aigua més propera. En aquest tema es detecten molts egoismes, alguns interessos creats, negocis coberts de solidaritat, mentides institucionals d'alt nivell... Deixem-nos de problemes i sacrifiquem-nos tots buscant solucions, però solucions lògiques: Transvasar el Roina, plantes dessalinitzadores, recuperar antics pous, una millor gestió dels recursos, aprofitar excedents... i mentre mesures urgents de curt plaç com portar-la on calgui amb vaixell, tren, com sigui, però tenint clar que només és una solució d'emergència.
No fem més demagògia i deixem de dividir el territori, treballem tots a una i en la mateixa direcció buscant una solució que per molt difícil i complexe que sigui ens ha de permetre resoldre el problema no només per ara sinó per sempre.
P.S. Fotografia del pantà de Sau fa uns mesos (ara està pitjor, menys del 15%), extreta d'Internet.


02 d’abril 2008

012, enquesta i La Vanguardia

Avui amigues i amics blogaires us faré un petit megamix noticiari:
1. Agrair un altre cop als amics de La Vanguardia la deferència que tenen amb mi i que altre cop, com podeu veure al lateral esquerre a l'apartat "Pep Plana i La Vanguardia", hagin publicat un altre article meu (i ja en van 6 en un mes). Moltes gràcies! (article molt comentat al diari, per cert).
2. Comentar els resultats de l'enquesta i agrair la vostra participació malgrat que espero que aquesta augmenti en properes enquestes. Els resultats finals han estat 41% notícies de caire científic, tecnològic i de ciència-ficció, 35% notícies relacionades amb anècdotes d'exàmens, 23% notícies del món rural, turisme, vida familiar... un 17% notícies de caire polític i només un 6% han votat per altres qüestions menors.
Tindré en consideració els resultats de manera que com ja he fet aquesta setmana publicaré el màxim d'anècdotes i de ciència (espero més comentaris, però).
3. Els amics del 012... quin xou! Vaig trucar per verificar que una sol.licitud que vaig cursar per SMS estigués ja en tràmit i bé... primer espera una bona estona el rotllo de: prémer 1 per això, 2 per allò, etc.. i al final sentir que esperis per parlar amb algun operari.
I jo que espero i espero i de cop em diuen que tots estan ocupats i enlloc de seguir-me mantenint a l'espera els amics del 012 el que fan és penjar-te directe i dir-te que truquis passada una estona. Estafadors!
Torna a trucar doncs i torna a pagar establiment de trucada, el mateix ritual i torna a passar igual... no tens opció! Només resar i desitjar que t'atengui algun operador/a.
A la tercera vaig tenir aquesta sort, li explico la meva consulta i va i em diu que em passa amb el departament corresponent que ella no pot valorar això, em passa i ... sabeu què va passar? doncs si! tots els nostres operadors/es estan ocupats, pam... i altre cop penjada i tornem a començar.
Quan finalment després d'un grapat de trucades més em va tornar a atendre un operador, ja ben molest li vaig dir que no em passés amb ningú sisplau, que m'ho resolgués ell que no costava tant i així va ser al final! Santa Paciència! Quina "Burrocràcia"!
Post Recomendado deslizante para blogger