31 de març 2008

La benzinera informàtica: anècdotes a raig fet



Avui amigues i amics blogaires us parlaré d'un recull d'anècdotes relacionades amb el món de l'ordinador, algunes viscudes per mi mateix, algunes explicades per conegudes i coneguts i d'altres recopilades i llegides en mil i un llocs. Que provin!

1. Un noi va entrar a una botiga d'informàtica i va demanar una bobina de cd's Betadine, ( enlloc de Verbatim, suposo que devia ser per desinfectar l'ordinador de pas).

2. Un pare va a comprar un ordinador per el seu fill i explica que el necessita perquè treballa amb AUTOCAR (enlloc d'Autocad, no perquè sigui xòfer, el fill).

3. Un client demana "una alfombrilla para el ordenador", li donen i després reclama el CD de configuració. (I què li donem? Per Windows XP o per Vista?)

4. A un company llibreter li va entrar una senyora a la botiga i li va preguntar si feia fotocòpies de cd´s (Vaja! de fotocòpies si que en fa, però com no volgués la de la tapa!)

5. Aquesta em va passar a mi fa molts anys a una Facultat on jo era responsable d'una Aula d'Informàtica, hi havia uns ordinadors Apple on el ratolí s'endollava al teclat i aquest, evidentment, a l'ordinador (CPU). Un usuari em crida i em diu que el teclat no li va, que no escriu res; miro i veig que el teclat estava desendollat ( i no existien els sense fil en aquells temps) perquè l'espavilat l'havia desconnectat per endollar el ratolí a l'ordinador(CPU). És clar que no li anava!

P.S. A la fotografia podeu veure una nova modalitat de pagament per Internet. Ja veieu que existeix gent per tot!

29 de març 2008

Errades divertides d'exàmens


Anem a desdramatitzar la situació i a comentar algunes errades d'exàmens, que sigui pels nervis, per la pressa, per desconeixement o per vés a saber què, tenen la seva gràcia.
Una abraçada a totes i tots els meus alumnes que són, abans que tot, molt i molt bona gent i valen la pena.

1. Una noia comenta en un control de 3r ESO, responent a la pregunta "El transport aeri", el següent:

"Los aviones tienen alas (cosa increïble, jo mai hi havia caigut), una a cada lado (menys mal, perquè si estesin les dues en el mateix costat!), vuelan (això ja és massa, volen i tot) y dentro se te tapan los oidos". Quanta veritat en tant poques línies, perquè.. que no és veritat potser tot això? I tant que si!

2. Parlant d'inconvenients de l'energia hidroelèctrica, un estudiant comenta que ES TRENQUEN MOLT FÀCILMENT. Uf! Doncs, Déu n'hi do quin perill! perquè deu resultar que avui dia amb tanta cultura reciclable, l'hem portat a l'extrem de fer les presses dels pantans amb paper o cartró i per això es trenquen tant fàcil. Reciclar, SI! però fem les presses de formigó, sisplau.

3. L'energia fotovoltaica, ara que parlem d'energies renovables, per un estudiant és:

"Aquella que es realitza en les centrals de Kodak, serveix per revelar fotos. Avui dia també permeten que portis les teves fotos i les vegis allí mateix." Així que ja sabeu, si mai instal.leu panells solars tingueu en compte les seves aplicacions en el món de la fotografia, tot és estalviar!

P.S. El dibuix que il·lustra el post, és un de tants i tants que podrien sortir i no és de la persona que va fer el comentari dels avions, ja queda clar perquè podeu veure que aquest avió només té UNA ala!

26 de març 2008

Catalunya sota Espanya

Aquesta nit a les 20 hores i fins ben passades les 10 de la nit he assistit a Tarragona al Col.legi d'Advocats a una molt interessant conferència a càrrec del vocal del Poder Judicial, Alfons López Tena que presentava el seu llibre "Catalunya sota Espanya" dins un acte organitzat per la JNC.

La veritat és que l'allau de dades econòmiques que demostren el perquè de la independència és contundent i potent, amb autèntics arguments de pes i molt ben explicats. M'ha agradat molt plantejar la independència sense treure a tema ni la llengua, ni la cultura, ni les tradicions... ni fets que fan que ens perdem més per les rames que no pas que anem al gra.

El complicat serà portar-ho a la pràctica perquè no calen plans d'independència en l'horitzó ni fer volar coloms, fan falta propostes independentistes serioses per part dels partits polítics catalans basades en dades econòmiques i això des dels temps de Macià que mai ha passat.
Prou feina tenim a barallar-nos entre nosaltres. Cal fer país d'una vegada per totes, entre tots i per a tots!

25 de març 2008

Limoncello di Capri

Avui dedico aquest post amigues i amics blogaires al meu amic Pere i a les meves germanetes, fans del limoncello com jo mateix, malgrat que en el meu cas es pot fer extensible a tot el relatiu a Itàlia i la seva cultura. Si no fos català no tinc dubtes que seria italià, de ben segur!

El limoncello es un licor típic d'aquell país, obtingut per la maceració en alcohol de la part blanquinosa de la pell de la llimona. És un producte típic de la Campania italiana, elaborat amb les llimones cultivades a la Costa Amalfitana, al Golf de Nàpols, malgrat que en altres zones d'Itàlia o d'Espanya tambè se'n fa.

S'ha de consumir ben fred i conservar al refrigerador per poder apreciar al màxim el seu aroma cítric. S'utilitza com a licor de postres (els coneguts "xupitos"), en rebosteria per aromatitzar dolços i gelatines, amb maduixes, macedònies i combinat amb tònica o cava donant lloc a una beguda molt refrescant.
Això si, vigileu perquè malgrat la seva dolçor el seu grau d'alcohol està situat al voltant dels 30 graus, així que menors d'edat, absteniu-vos!

23 de març 2008

Port Aventura i l'incivisme d'avui dia


Avui tarda donada la fresca i el vent que feia que impossibilitava moltes sortides amb la canalla i aprofitant els visitants de fora vila que teníem, hem aprofitat per anar amb el passi a Port Aventura.

Els que gaudiu d'ell ja sabeu que a més de no pagar el pàrquing ( 7 euros), ni l'entrada (42 euros la normal), el podeu aparcar al que està situat de forma més propera al Parc, amb la comoditat per la canalla que això comporta.

Allí podreu comprovar en primera persona l'incivisme de la gent avui dia: Quants dels que aparquen en la nombrosa zona per gent amb minúsvalia poden fer-ho realment?

Avui tarda ja us dic jo que més d'un 80% dels cotxes allí aturats no ho eren, fet que m'indigna en gran mesura en veure com prenen el lloc, els llocs a la gent que els necessita, perquè això si... llocs lliures en aquella zona, cap ni un! Una vergonya!

Tampoc no els costaria gens als de Port Aventura destinar algun treballador a la zona que controlés una mica o tancar-ne l'accés d'alguna manera, és una suggerència!

P.S. Les nenes han disfrutat d'allò més amb l'espectacle de Xina Town, una passada de maco i espectacular, malgrat que ja és tot un clàssic!

22 de març 2008

La Plaça dels Països Catalans

Molts pobles i ciutats acostumen a tenir aquest nom com a referència ja sigui en forma de plaça, carrer, avinguda ... Aquesta en concret està situada al nou cor de Vila-seca, eix vertebrador de l'expansió cara a mar del poble.
Aquesta Plaça dels Països Catalans ocupa el lloc, físic i sentimental, de l'antic pont sobre la carretera nacional, carretera que en temps pretèrits separava el poble en dues parts com a tants altres llocs passa i ha passat.

Les fonts, avui dia i sempre que sigui possible, saludaran la vostra arribada des del mig d'una bonica avinguda que és una bona mostra de com readaptar una antiga carretera nacional i integrar-la en el paisatge urbà del dia a dia.

Recursos per al teu Blog


Bon dia amigues i amics blogaires! Després del breu parèntesi per vacances torno avui de bon matí i amb dues notícies alhora per compensar.
Aquesta primera com podeu veure parla de recursos per al vostre Blog o també de pàgines divertides on podeu fer algunes cosetes. Ja us n'aniré posant més:
1. http://www.onlinewahn.de/generator/m-maker.htm Pàgina alemanya on podeu fer diferents fotos divertides tipus com la moneda que il·lustra aquest article, també carnets, etc... Està en alemany.
2. http://www.queeky.com/, Pàgina on podeu fer els vostres dibuixos on-line i que també podeu incorporar com a eina al vostre Blog. (Encara la faré servir per Visual i Plàstica, jejeje).
3. http://www.ebuddy.com/, Pàgina que ja coneixeu molts i que us permet entrar al MSN messenger i altres programes similars com el de Yahoo per si passa com aquests darrers dies que algun d'ells no funcionava.
4. http://www.widgetoko.com/, Pàgina amb diferents widgets o eines per desenvolupar al vostre Blog o pàgina Web, n'hi ha algunes de força curioses.

19 de març 2008

Sant Josep!



Avui tanco la paradeta! Jejeje! Aprofito per una vegada que el meu Sant cau en festa (almenys per mi, clar) i agafo dia sabàtic. Demà ja hi tornarem, de moment avui hem anat a fer un tomb i comprar una miqueta per Cambrils i a dinar de tapes al Lucena (tot un clàssic!). Després hem anat al mas a veure el pare i l'avi i a felicitar-los també! Tres generacions de Joseps Plana, ufff! massa! Almenys jo ja he trencat aquesta tradició.

Rentadeta de cotxe per treure l' excès de pols (semblava que vingués de fer el rally del Dakar pel desert) i cap a casa. La nena mira ara uns dibuixos del K3 on també rentaven el cotxe, vaja!

Salutacions a totes i tots i Felicitats als Joseps, Peps, Pepitus, Josepes, Fines, etc..!

18 de març 2008

Einstein, la llum i el temps

Seguim la línia del darrer article dedicat al tema.

1) Imaginem un viatge a la velocitat de la llum (3oo mil km/s aprox.), cosa impossible com veurem amb la teoria de la relativitat, i ens dediquem a explorar l'espai exterior. Passarà igual el temps a tot arreu?

No, no serà així, la coneguda paradoxa dels bessons ens ho explica. Si un germà fa aquest viatge en l'espai a la velocitat de la llum i l'altre es queda a la Terra, aquest darrer serà més vell que el que ha viatjat, el temps passarà més lentament pel viatger espacial.

2) Això permet pensar: es pot doncs viatjar en el temps? La línia del temps és única, passat-present-futur, on el present és un viatge constant i sense parar cap al futur. Recordem el passat, no sabem que ens espera en un futur. Com seria doncs en una línia del temps inversa? Recordaríem el futur i no sabríem res del passat?. Imagineu-vos, amigues i amics blogaires, saber primer la nota i després fer l'examen (no oblideu, però, que quan comenceu a fer l'examen ja NO recordeu la nota perquè es recorda el futur i no el passat). Quantes opcions, quantes possibilitats se'ns apareixen... EN SEGUIREM PARLANT

16 de març 2008

Pegàs: El cavall volador



Molts cops les presses no són bones companyes de viatge, no és així, però, en aquest cas. El cavall, ràpid i veloç, té tanta pressa per arribar a ser el primer en la Cursa de Sant Antoni a Vila-seca que per uns breus instants roman en l'aire, flotant, sense tocar a terra, només pensant en la victòria.

No sé si al final aquesta li va correspondre, si va ser recompensada la seva premura, el què si està clar és que per uns moments el cavall és va sentir Pegàs, el cavall alat nascut del coll tallat de Medusa, tot un cavall volador.

14 de març 2008

Port Aventura i l'escó fugisser

Vés per on que avui ha obert Port Aventura i al mateix temps s'ha escapat, fugisser l'onzè escó que ha anat a buscar refugi, tot desemparat, en el vot emigrant del PP (què hi farem!).

Avui començava el matí amb una boirada que, com deia una amiga meva i el seu refrany, ha deixat pas al sol i a un bon dia al parc. Amb alguns out of service a les atraccions, això si: atraccions aturades, espatllades a estones, amb personal nou fent l'aprenentatge cuita-corrents, alumnes aturats ben amunt del Dragon Khan, veient l'alçada des de primera fila o prenent el sol, solet...

El normal en un primer dia, vaja! Pitjor és que les aturades, avaries i frenades en sec es produeixin ben entrada la temporada (oi Barça!, sempre estem patint). Bon Schalke O4 i Bona Setmana Santa a tothom!.


P.S. Vull agrair a La Vanguardia les seves atencions vers mi aquests dies publicant les meves fotografies i escrits i parlant a la seva edició digital del meu bloc. Gràcies!

13 de març 2008

Més Torre d'en Dolça i Messenger

Hi ha vegades que les paraules fugen, marxen, no les necessitem. Un indret preciós com el Parc de la Torre d'en Dolça a Vila-seca amb el seu circuit hípic; amb la Torre d'en Dolça donant nom al parc, situada al darrera, al fons, expectant...
Torre que en temps pretèrits, fa uns 500 anys, control.lava i protegia dels atacs pirates als habitants de la zona, i que avui dia, com podem veure a la imatge, resta testimoni mut, vigil.la als atrevits visitants de Port Aventura que cavalcant pels tombs del Dragon Khan i caient sense remei des de l'Hurakan Condor abracen la Torre per ambdós costats. Els pirates ja naveguen per altres mars, molts d'ells virtuals.

P.S. Pels que fa dies que no us va el messenger us recomano llegiu la noticia que avui publica La Vanguardia sobre el tema i us dono un link perquè pugueu entrar al vostre msn. http://www.ebuddy.com/, una abraçada!

12 de març 2008

Einstein i la velocitat de la llum



Amigues i amics blogaires avui començo una sèrie d'actualitzacions setmanals que parlaran dels temes que més m'apassionen dins el món de la ciència-ficció: els viatges en el temps, l'exploració de l'espai...

Aqui teniu la famosa equació d'Einstein, on E és l'energia, m és la massa i aquesta c elevada al quadrat és la velocitat de la llum: 299792 km/s, deixe'm-ho en 300 mil km/s pels amics! Entrem en comparacions per fer-nos una idea de magnituds:

El so viatja a uns 0,34 km/s, unes 900 mil vegades més lent que la llum. Viatjant a la velocitat de la llum arribar a la Lluna seria cosa de 1,26 segons, arribar al Sol (ja veus quina gràcia!) d'uns 7-8 minuts, etc... Si tenim en compte que el diàmetre de l' Univers és de gairebé 14 mil milions d'anys viatjant a la velocitat de la llum, ja podem veure que no som res en l'escala galàctica.

TO BE CONTINUED

10 de març 2008

Eleccions 9-M: Rajoy i Catalunya


Ahir vaig passar-me tot el dia ben liat amb les eleccions des de bon matí, fent d'apoderat, anant a veure als companys per tots els col.legis electorals... fins ben entrada la matinada de dilluns esperant l'onzè diputat nostre que al final ens va tocar gràcies a la llei d'Hondt.

Serem decissius, CiU serà decissiva d'una manera o altra, així almenys ho mostren els resultats, però cal ser pacients i esperar, no ens toca a nosaltres moure fitxa, així que sense presses, malgrat que al final només s'arribin a acords puntuals.

Felicitar al PSOE per la seva victòria, al PP pel seu relatiu augment, a nosaltres mateixos per ser els que millor hem resistit la bipolaritat i a la resta donar-lis ànims i alguns que s'ho facin mirar una miqueta vistos els resultats. Temps al temps, tot acabarà estant al lloc que li pertoca. De moment esperarem a veure d'on bufa el vent.



P.S. Felicitats al Jordi Jané i al Josep Maldonado pel seu èxit al Congrés i al Senat! Per cert, considerant que l'avantatge del PSOE sobre el PP es deu a Catalunya i tenint en compte que sense Catalunya hauria guanyat el PP... formarà part Rajoy de la nova executiva d'ERC al mes de juny amb la idea de Catalunya independent? (gràfic extret de La Vanguardia)

08 de març 2008

Flautes que no sonen

Si més no això consta en un treball de Visual i Plàstica entregat per una alumna de 4t d'ESO. El programa, tot s'ha de dir, molt ben fet i coherent, però ai!... amb una errada ortogràfica d'aquelles que donen peu a la brometa fàcil a la que es refereix el titular.
Enlloc de tocar la Royal Academy el que sigui de London passa a tocar per art de màgia i del teclat trapella de l'ordinador, la Poyal Academy of London.
I és clar, llavors apareix el dubte de pensar quins instruments formen part d'aquesta orquestra, com deuen de ser les proves d'accés, el gran talent musical dels britànics i com no, irremediablement a un li acaba venint al cap aquell anunci de TV d'una emissora de ràdio on un pianista tocava sense mans.
En un país de telebrossa com el nostre m'acabo preguntant amigues i amics blogaires, si aquesta orquestra no tindria un merescut lloc a la Gala d'Eurovisió d'avui nit junt amb el Chikilicuatre, el Chiki-chiki i altres espècies. Potser Eurovisió era el seu destí!

07 de març 2008

Els mítings, les tapes i el caviar de beluga

No malinterpreteu la frase del titular amigues i amics blogaires, no és que als mítings de final de campanya es serveixin tapes per a tothom i menys de caviar de beluga (bé, almenys en els que jo conec!).
Les primeres paraules són per explicar el perquè ahir no vaig actualitzar, estava al míting final de CiU al Metropol de Tarragona i després vam anar de tapes al Lucena de Bonavista (us el recomano per cert, atenció especial a la seva famosa ensalada de boquerones, entre d'altres).

La referència al caviar de beluga és per resoldre un dubte existencial d'unes alumnes de 4t d'ESO, al sentir parlar d'aquest tipus de caviar no han pogut evitar d'exclamar: "Amb ho boniques que són les balenes belugues!" i "Com d'un peix tan gran pot surtir això tan petit!".

Explicació: el caviar de beluga NO prové de les balenes belugues, evidentment, sinó que vé de l'esturió beluga. Es tracta del més gran i únic depredador de tots ells i que es troba en perill d'extinció a causa de la pesca furtiva.

05 de març 2008

ENIAC: El primer ordinador de la història



Bona nit! Avui farem una mica de cultureta. Us parlaré breument d' ENIAC, el primer ordinador de la història. Encarregat per l'Armada dels USA, era una màquina gegant que executava processos i operacions mitjançant instruccions en llenguatge màquina.
Va ser construït amb el nom de Project PX per la
Universitat de Pennsylvania a partir del juliol de 1943 (alumnes de 4t fixeu-vos que el llibre nostre diu 1941!) i va ser presentat el 14 de febrer de 1946 allí mateix, havent costat uns 500.000 dòlars de l’època.

L'ENIAC es va aturar el 9 de novembre de 1947 per actualitzar i ampliar-li la memòria i va ser transportat a Maryland. Allí, es va posar en marxa i va estar en operació continuada fins les 23:45 del 2 d'octubre de 1955, quan l'ENIAC va ser desactivat per sempre.

Ocupava 167 m² (més gran que un pis d’avui dia i era NOMÉS un ordinador), pesava 27 tones i mesurava 2,4 metres d’alt per 0,9 metres de fons per 30 metres de longitud ( com un portàtil actual, vaja!).

P.S. Dades principals i fotografies extretes de Wikipèdia.

03 de març 2008

El Parc de la Torre d'en Dolça

Situat a les afores del poble, a la carretera que uneix Vila-seca amb la nostra platja de La Pineda, parlar del Parc de la Torre d'en Dolça és fer-ho d'una de les més grans zones verdes del Camp de Tarragona.
Molts de vosaltres el coneixereu per les prestigioses curses de cavall de Sant Antoni, però és molt més que un circuit hípic: extenses varietats d'arbres, plantes i arbusts típics de les nostres contrades, un gran pulmó verd, llacunes artificials on retornen diferent varietats d'aus...
Un preciós lloc per passejar, correr, desconectar, un antic abocador d'escombraries i runes reconvertit en modèlic parc pel nostre Ajuntament amb Fons Europeus. Aneu-hi, val la pena!

02 de març 2008

Caiguda de la primera dent


Us anava a parlar de la Torre d'en Dolça però uns instants abans d'actualitzar el blog a la meva nina gran li ha caigut la seva primera denteta, així que l'actualitat mana. Primícia Informativa!
I en diumenge, per variar! Menys mal que existeixen els pares previsors, les tendes de "xinus" i els opencors que mai tanquen perquè sinó aquesta propera matinada el Ratoncito Pérez o l'Angelet que deixen alguna coseta a canvi de la denteta, haurien estat de vaga en serveis mínims i no haurien passat!

01 de març 2008

No aparqueu a les palmeres!

Això m'ho he trobat aquest migdia tot passejant per La Pineda. Avui dia està clar que aparcar és tot un problema: excès de cotxes, tot són pàrquings subterranis de pagament, zones blaves amb la maquineta corresponent...
Costa moltíssim trobar un forat on deixar el cotxe perquè tots ens hem aburguessat una miqueta i el fem servir fins i tot per anar a comprar el pa a la cantonada.
Llavors passa el de sempre, després de tombs i tombs buscant un lloc gratuït on poder deixar-lo, molts cops acabem aparcant malament sobretot si es només per una estoneta.
Per això trobo molt bé iniciatives com les de la fotografia, perquè avui dia ni les palmeres se'n salven! Qualsevol dia algú deixarà el cotxe a dalt d'una davant la manca d'espai gratuit.
Així que aqui ja s'han curat en salut i en previsió del que vindrà ja tenen la seva palmera protegida de cotxes mal aparcats. Enhorabona! Gent així de brillant fan gran Catalunya!
Post Recomendado deslizante para blogger